Sotia lui MICHAEL SCHUMACHER a luat o decizie de ultima ora!

Fostul pilot de Formula 1 se afla in coma de aproape o luna.

Au trecut 30 de zile de la accidentul grav suferit de Michael Schumacher la schi, pe partia Meribel, iar septuplul campion mondial de Formula 1 se afla in continuare in coma, la spitalul din Grenoble, in timp ce informatiile cu privire la starea sa de sanatate sunt cenzurate cu atentie de medici si de familie.

Intrebat de AFP cu privire la starea de sanatate a lui Michael Schumacher, purtatorul de cuvant al campionului german, Sabine Kehm, a revenit la ultimul raport medical, emis pe data de 17 ianuarie, calificand starea fostului mare pilot de Formula 1 ca fiind „stabila”, dar mult mai „critica” decat inainte, fara a oferi alte amanunte.

In continuare, medicii sunt extrem de ingrijorati cu privire la starea sa.

„Impactul traumei va provoca un edem. Este ca atunci cand apare o umflatura dupa ce ti-ai luxat glezna”, a declarat Gerard Audibert, responsabilul unitatii de reanimare neurochirurgicala de la Spitalul din Nancy.

„Coma poate fi prelungita zile sau saptamani, dar cu toate acestea durata medie de coma la leziunile cerebrale traumatice grave este de ordinul a 15 zile. Sunt rare cazurile cand coma artificiala depaseste trei saptamani”, a declarat, la randul sau, si profesorul Jean Mantz, seful Departamentului de Anesteziologie la Spitalul Bichat Mourier-Beaujon-Louis din Paris.

Chiar daca Schumacher si-ar reveni, profesorul Mantz avertizeaza: „Momentul in care pacientul se poate recupera la nivel neurologic si calitatea recuperarii sunt imposibil de prezis cu certitudine astazi”.

Profesorul Audibert spune si el ca un handicap definitiv intr-un caz ca al lui Michael Schumacher poate fi constatat abia la doi ani de la accident.

Pe acest fost de incertitudine, Corinna Schumacher, sotia campionului, a luat o decizie de ultima ora.

Conform presei din Germania, ea a decis ca Schumi sa fie vizitat doar de familie si prieteni foarte apropiati. Decizia a fost luata pentru a evita aparitia in presa a informatiilor despre starea de sanatate a campionului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.