STEFAN FLORESCU, in jurul lumii cu … balonul

In urma cu sase ani, pe scena celui mai popular concurs de talente din Romania, un tanar botosanen incerca sa impresioneze publicul nu doar prin calitati, ci si prin tinuta.

Camasa lui alba, inscriptionata „Camasa bleu” a atras atentia la fel de mult cat jongleriile sale cu mingea. Misterul acelei camasi a fost deslusit chiar de el, mai tarziu. 
 
„La Liceul cu Program Sportiv la care invatam ni s-a cerut sa venim cu camasa bleu, dar n-am gasit in tot orasul. Am aflat si de ce: le cumparasera cu o zi mai devreme politistii si jandarmii, ca li se epuizase bugetul pentru uniforme. Asa ca mi-am luat o camasa alba si am inscriptionat-o la stadion la Patrik, cel care se ocupa de tricourile fotbalistilor”, a povestit Stefan Stefan Florescu, caci despre el este vorba. .
 
„Camasa bleu” de atunci i-a adus o binemeritata exmatriculare, dar si notorietate la „Romanii au talent”, unde juriul s-a dovedit mult mai spiritual decat rigidele cadre didactice.
 
Prezent in finala concursului, dar mai ales desele sale aparitii televizate de dupa, i-au largit orizontul, nu doar artistic, ci si geografic. De atunci, cu mingea sa magica de care nu se desparte decat atunci cand o pierde ori o scapa prin cate o apa mult prea curgatoare, a colindat intreaga lume, a participat la marile evenimente sportive, a incantat juriul campionatelor mondiale de football freestyle. Iar daca in ultima vreme s-a auzit mai putin despe el, i se datoreaza in mare masura. De aproape un an de zile s-a stabilit in Praga, unde practica sportul care l-a facut  de acum celebru. 
 
„Mi-am inchiriat o locuinta in centrul orasului si fac zilnic spectacole in aer liber. Basking, cum ii spunem noi. Aici vin tot felul de artisti undergroond. Lumea ne apreciaza si ne rasplateste pe masura”, mai explica Stefan. 
 
Castiga multumitor, spune el, incat sa-si plateasca toate utilitatile, sa calatoreasca, atunci cand are chef, oriunde pe glob. Din Oman, la 50 de grade celsius, la Balea Cascada, in „Hotelul de gheata”, la minus 24. 
 
„L-am invitat in Romania pe cel mai bun prieten al meu, Fabian Duro, din Albania, ca tot spunea el ca n-a vazut zapada decat pe internet. A fost frumos, am facut si un videoclip impreuna. Dupa aia am fost eu la el si am avut ocazia sa fac baie in plina iarna in trei mari, doar intr-o singura saptamana. In Ionica si Adriatica in Albania, apoi la Salonic, in Marea Egee”, povesteste Stefan.
 
Chiar daca sta in Praga, saptamanal pleaca in alte mari orase ale Europei. „Ieri am fost la Berlin, ca era vreme buna. Maine merg la München, ca joaca Bayern semifinala Chapions League”. Unde se aude vreo competitie sportiva de amploare se duce si el, mai cu seama ca reprezentatiile lui se lasa cu beneficii consistente.
 
Ultima oara, la München, a castigat 680 de euro in doar cateva ore. Dar asta nu e totul. Dupa reprezentatiile lui stradale s-a dus sa-si cumpere un echipament complet cu echipa lui favorita, Bayern. Aici a avut o surpriza uriasa. „Nu ma asteptam, dar cei de la magazinul clubului m-au recunoscut si mi-au facut o reducere de 50%, ba chiar s-au oferit sa-mi si inscriptioneze gratis tricoul cu numele meu si numele lui Levandovski”.
 
Printre multele surprize care i se ivesc aproape zilnic, n-au lipsit unele la care nici n-ar fi indraznit sa viseze. „Intr-o zi, cand aveam un public numeros si generos, am observat agitatie in jur. Cand am terminat show-ul m-am dus si eu sa vad despre ce-i vorba. Cine credeti ca era acolo, inconjurat de fani? Arnold Schwarzenegger. Aflat in trecere prin Praga s-a oprit si el sa ma vada, dar a fost repede recunoscut. As fi vrut si eu sa dau mana cu el, dar nu s-a putut”, a spus, cu regret, Stefan.
 
Intr-o alta zi, l-a intalnit, tot in Praga, pe antrenorul lui Middlesbrough, echipa aia care-i provoaca si acum cosmaruri lui Mirel Radoi. In Amsterdam l-a cunoscut pe campionul mondial de culturism. In Italia i-a intalnit pe campionii mondiali Pippo Inzaghi si Fabio Cannavaro. Erau in juriul Campionatului Mondial de Football Street Style, la care a participat in calitate de campion national al Romaniei. 
 
La 24 de ani, Stefan Florescu a cunoscut avantajele aderarii noastre la UE. Poti sa te stabilesti unde vrei, sa stai cat vrei, si sa pleci daca ai o alta oportunitate. Nu asa am invatat noi la ora de latina pe care unii vor s-o scoata din programa scolara? „Ibi patria, ubi bene” – Patria mea e acolo unde mi-e bine.
 
Dimitrie Laico
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.