Home Sport SUPERLIGA – Programul competițional 2022-2023

SUPERLIGA – Programul competițional 2022-2023

La Liga Profesionistă de Fotbal s-a organizat tragerea la sorţi a programului Superligii (noua denumire a campionatului) de fotbal a României, pentru sezonul 2022-2023.

La startul competitiei vom regasi 16 echipe, dintre care trei sunt nou promovate: Universitatea Cluj, AFC Hermannstadt şi Petrolul Ploieşti.

Campioana en titre, CFR Cluj, o va înfrunta pe Rapid, în prima etapă a Superligii, noul nume al Ligii 1. Prima rundă a sezonului 2022/2023 este programată în perioada 15-18 iulie.

Un alt meci atractiv din prima etapă va opune două echipe care ne reprezintă în Europa Conference League, Universitatea Craiova şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Două dintre noile promovate vor debuta acasă, Petrolul cu FC Voluntari şi FC Hermannstadt cu CS Mioveni, o reeditare a barajului din 2021, în timp ce Universitatea Cluj va juca în deplasare cu FCSB.

În tragerea la sorţi a meciurilor s-a ţinut cont de faptul că FC Hermannstadt şi Universitatea Cluj vor împărţi în prima perioadă a campionatului stadionul Gaz Metan din Mediaş la meciurile de acasă, situaţie valabilă şi în cazul echipelor Petrolul şi Chindia cu stadionul „Ilie Oană”.

Ediţia cu numărul 105 a campionatului României se va desfăşura în sistem de sezon regulat (30 de etape, cu meciuri tur-retur), urmat de play-off (în care primele 6 clasate la finalul sezonului regular vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei).

Formaţiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 şi 8 în play-out vor juca baraj în dublă manşă, contra ocupantelor locurilor 3 şi 4 în play-off-ul din Liga a 2-a.

SUPERLIGA – Programul competițional complet 2022-2023

Exit mobile version