SURPRIZA de proportii in Liga I de fotbal!

In etapa a doua a Ligii I de fotbal deja s-a inregistrat o surpriza foarte mare. „Cainii rosii” au fost pusi cu „botul pe labe” de elevii lui Costel Enache de la FC Botosani.

Dinamo Bucuresti a pierdut in fata lui FC Botosani, scor 0-1, chiara daca Nemec a avut ocazii colosale. In plus, Mahlangu ai Romera a „contribuit” cu erorile sale. ale lui Nemec si erorile lui Mahlangu si Romera.

In primele 45 de minute, Dinamo s-a jucat cu ocaziile, irosind situatii, unele incredibile, din toate pozitiile.

Salomao a avut o cursa irezistibila, numai ca Hanca (15) a sutat in Cobrea, iesit in intampinare. Rivaldinho (22 si 40), din unghi, n-a gasit golul. Mahlangu s-a simtit in sut, a tras de trei ori din afara careului, n-a facut-o rau, dar daca o facea bine s-ar fi simtit pe tabela.

Iar totul a culminat cu ratarea monumentala a lui Nemec (45), dintr-un metru, care mai intai a lovit bara, apoi a reluat defectuos din cadere. Botosanenii au asteptat cuminti, incercand sa-i lege pe „caini” de gard. Morutan si Golofca au avut cateva tentative de apreciat, chiar si Daniel Popa a aratat elan.

In a doua repriza, Nascimento a avut momente de mare precizie in meci, iar lovitura libera din minutul 59 a fost momentul de varf. Si Nemec a avut alte doua ocazii uriase, dar fara niciun rezultat.

In minutul 69, Golofca, care i-a anuntat inca din prima repriza de intentiile sale, a reluat cu sange rece, aratandu-le dinamovistilor ce trebuie sa faci cu mingea in fata portii. Insa in minutul 82, nu i-a mai iesit pasenta, lovind bara.

Aplauze pentru Costel Enache si ai lui, care au facut din nou un meci apreciat, dupa 1-1 cu CFR Cluj in etapa inaugurala. Moldovenii au avut si sansa, insa au intors norocul de partea lor si-au obtinut victoria pentru care au trudit pe National Arena.

ECHIPELE DE START:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Marici, St. Filip (cpt) – Mahlangu, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec.

Antrenor: Cosmin Contra

Rezerve: Branescu – Katsikas, Busuladzici, Bawab, P. Anton, Costache, Bumba.

FC Botosani: Cobrea (cpt) – Ungurusan, Miron, Burca, Musat – M. Bordeianu, Cucu – L. Bus, Morutan, Golofca – D. Popa.

Antrenor: Costel Enache

Rezerve: Pap – Kuku, Tincu, Ciaccheri, Tarsa, Fulop, Serediuc.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Asistent 1: Ovidiu Artene (Vaslui)

Asistent 2: Vladimir Urzica (Piatra Neamt)

Rezerva: Andrei Antonie (Bucuresti)

Observator LPF: Mircea Calin (Bucuresti)

Observator CCA: Cornel Sorescu (Pitesti)

Chiar daca Dinamo a pierdut cu FC Botosani, scor 0-1, totusi Cosmin Contra nu pare foarte afectat de jocul echipei sale.

Antrenorul e, totusi, constient ca in meciul de joi, din Europa League, cu Athletic Bilbao, formatia sa trebuie sa nu mai faca greselile din partidda cu FC Botosani.

„Din 10 meciuri ca cel de azi sigur castigam 9. Ei au marcat la singurul lor sut pe spatiul portii. De acolo, partida s-a rupt. Noi n-am putut sa avem limpezime pe fazele de atac. Am incercat mai mult cu inima decat sa facem actiuni din care sa egalam. Mi-am felicitat baietii pentru efort, dar din pacate azi n-am castigat. Joi nu trebuie sa mai facem greselile din seara asta. E o infrangere dureroasa pentru ca nu am meritat sa pierdem. Trebuie sa invatam! Am ratat foarte mult! Baietii au facut un efort foarte mare, pe o caldura sufocanta. Joi ne va astepta un meci in care nu vom mai avea 5-6 ocazii foarte clare de gol. Vom avea maximum doua. Poate am lasat golurile pentru joi”, a declarat Cosmin Contra.

In schimb, Valeriu Iftime, patronul de la FC Botosani, a facut furori la interviurile de dupa partida castigata pe terenul celor de la Dinamo, scor 1-0.

„Cand toata lumea vorbea numai de Dinamo, am reusit sa producem surpriza. Noi nici nu stiam ca jucam azi. Parea ca joaca Dinamo cu Dinamo. Am fost foarte bine organizati in aparare si cu vreo doua argumente in atac, prin Golofca si Serediuc. În plus, portarul nostru a fost exceptional astazi. Eu am un proiect financiar clar la Botosani. Astazi, clubul nostru nu are jucatori care sa ne duca in primele 6, deci nu ma gandesc la play-off. Vreau doar sa nu ne facem de ras”, a declarat Valeriu Iftime.

Finantatorul echipei din Botosani a avut si cuvinte de lauda pentru marcatorul din partida cu Dinamo.

„Golofca are oferta de la Kiev. Pot sa iau minim 500.000 de afara. Dar sa marturisesc ceva despre jucator: Golofca era zapacit rau acum un an, m-am rugat de Grozavu sa-l luam in lot. I-am spus in vara sa mai ramana un sezon, ca sa luam bani multi. S-a si disciplinat. Un copil la 27 de ani, care nu jucase fotbal la nivel inalt, avea nevoie de disciplina”, a mai declarat Valeriu Ifitime.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.