SURPRIZA IN LIGA I ! Vezi cine va transmite meciurile de fotbal!

In data de 4 martie 2014, Intel Sky Broadcast Ltd a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114-2019 si din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015-2019.

Televiziunile Look TV si Transilvania Live au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii, potrivit unui comunicat remis agentiei Mediafax.

Conform sursei citate, societatea Transilvania Look SA, care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si societatea NCN Studio TV SA, care detine licenta Transilvania Live, au semnat o intelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd.

In data de 4 martie 2014, Intel Sky Broadcast Ltd a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114-2019 si din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015-2019.

Potrivit memorandumului de intelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobandi dreptul de proprietate asupra societatilor Transilvania Look SA si NCN Studio TV SA, iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, dar si pentru inregistrari, rezumate, difuzare online si pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I si din Cupa Ligii.

Totodata, potrivit comunicatului, Transilvania Look SA si NCN Studio TV SA sunt imputernicite sa initieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de retele folosite – cablu sau acces prin satelit) cu privire la conditiile in care se va efectua in viitor retransmisia televiziunilor Look TV si Transilvania Live.

Cele doua televiziuni „au initiat demersurile pentru renuntarea la regimul «must carry» incepand cu data de 1 iulie 2014 si vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor”, prin aplicarea prevederilor articolului 15 din Decizia CNA nr.72/2012, se mai spune in comunicat.

In acest context, Transilvania Look SA si NCN Studio TV SA solicita distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesati sa retransmita contra cost televiziunile Look TV si Transilvania Live sa trimita, pana pe 10 aprilie, „oferta lor indicativa cu privire la conditiile tehnice si financiare pe care le au in vedere pentru derularea noilor contracte de retransmisie, urmand ca acestia sa fie contactati ulterior pentru discutii si negocieri suplimentare”.

Ofertele trebuie sa fie trimise societatii de avocati Tuca, Zbarcea & Asociatii, care asista Transilvania Look SA si NCN Studio TV SA in aceasta procedura, potrivit aceluiasi comunicat.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, pe 19 martie, intr-o conferinta de presa, ca, pana la data de 15 mai, se vor cunoaste posturile de televiziune care vor transmite partidele din sezonul 2014-2015 al Ligii I.

El a mentionat ca firma Intel Sky Broadcast, careia LPF i-a cedat drepturile TV pe urmatorii cinci ani pentru valorificare, negociaza deja cu mai multe posturi TV.

„Dupa discutiile noastre, pana in data de 15 mai, se cunoaste numele televiziunilor care vor transmite partidele din Liga I. Din ce date avem, se discuta cu mai multe televiziuni la momentul acesta. Din punctul meu de vedere, as prefera ca meciurile sa fie transmise de doi-trei cablisti, dar sa fie difuzate si pe internet”, a precizat Gino Iorgulescu.

Look TV si Transilvania Live, doua posturi cu profil generalist, se afla in prezent pe lista televiziunilor „must carry”, care sunt obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii din Romania, in conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se afla pe locul 21 pe aceasta lista, iar Transilvania Live se afla pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Lista „must carry” se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista, care a fost publicata de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

Potrivit site-ului CNA, in prezent, asociatii societatii Transilvania Look SA, care detine licenta televiziunii Look TV, sunt Arpad Zoltan Paszkany (asociat principal – 90%) si Arpad Paszkany (10%).

Asociatii societatii NCN Studio TV SA, care detine licenta televiziunii Transilvania Live, sunt Francisc Gecse (94,4051%), Arpad-Zoltan Paszkany (5%) si Mariana Muresan (0,5949%).

Societatile care detin licente audiovizuale au obligatia sa notifice CNA in legatura cu orice modificare aparuta in licenta, in conformitate cu Legea audiovizualului si cu Decizia CNA numarul 488.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.