Home Sport SURPRIZE în clasamentul Ligii 1 de fotbal! (FOTO)

SURPRIZE în clasamentul Ligii 1 de fotbal! (FOTO)

FC Botoșani a învins CSU Craiova cu 1-0, apropiindu-se de olteni la un singur punct, iar FCSB a pierdut în fața celor dela Astra cu scorul de 2-0. Lupta devine tot mai strânsă pe locurile 2, 3 și 4 din clasament. Iar CFR Cluj a luat distanță față de locul secund.

FC Botoșani a câștigat cu 1-0 partida de pe teren propriu cu CSU Craiova și s-a apropiat la un singur punct de formația antrenată de Devis Mangia.

Golul care a adus cele trei puncte în tabăra moldovenilor a venit în prelungirile primei reprize, când Miron a prins un șut extraordinar din interiorul careului și l-a executat pe Calancea.

Oltenii au încercat să revină în partea a doua, dar ocazia lor cea mai mare a fost șutul periculos al lui Mihai Roman, blocat de un adversar.

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Plămadă, Miron, Mușat – Tincu, Oaidă – Mihai Roman I, Moruțan, Buș – Târnovan

Rezerve: Pap, Chitoșcă, Popa, Rodriguez, Serediuc, Târșa, Dumitraș

Antrenor: Constantin Enache

CS U Craiova: Calancea – Datkovici, Kelici, Briceag – Martici, Mateiu, Screciu, Bancu – Gustavo Vagenin, Băluță, Mitriță

Rezerve: Mitrovic, Roman II, Dimitrov, R. Popa, Spahija, Burlacu, Zlatinski

Antrenor: Devis Mangia.

Arbitri

A: Hațegan Ovidiu (Arad – Arad)

A1: Şovre Octavian (Satu Mare – Satu Mare)

A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava – Suceava)

R1: Dumitru Robert George (Sfântu Gheorghe – Covasna)

Observator: Salomir Marian (Cluj-Napoca – Cluj)

Andrei Miron, marcatorul singurului gol de la partida FC Botoșani – CSU Craiova, recunoaște că a înscris cu noroc, după ce a preluat pe piept în careu și a șutat.

„Am reușit un gol foarte frumos. Am făcut preluare, am vrut să dau la colțul lung și mi-a ieșit. Nici la antrenament n-am dat un asemenea gol. Am 4 goluri în toată cariera, acum am reușit o execuție norocoasă. Nu știam că a fost ofsaid la Plămadă, n-am văzut. Cred că în tur, la Craiova, am pierdut dintr-un gol din ofsaid. Am avea un regret dacă nu ne-am clasa în primele 6. Cred că după această victorie suntem calificați în play-off în proporție de 80%”, a spus Andrei Miron.

Chiar dacă CSU Craiova a pierdut, totuși antrenorul italian Devis Mangia s-a arătat mulțumit de elevii săi.

„Am făcut un meci bun, ne-am creat ocazii de gol. Echipa a primit un gol întâmplător, de la distanță. Ne-am creat multe oportunități de a înscrie. Analiza meciului trebuie făcută de alții, noi suntem o echipă tehnică. Nouă ne place să jucăm mingea, nu să fim duri. Trebuie să creștem. Am făcut anumite erori din puncte de vedere tehnic și cred că a contat. Când l-am introdus pe Zlatinski am avut o superioritate clară. Nu trebuie să găsim scuze, dar îmi face plăcere că echipa a făcut un joc bun”, a spus Devis Mangia.

Mulțumit de prestația elevilor săi, Costel Enache, antrenorul lui FC Botoșani, a explicat care sunt valorile după care se ghidează echipa sa în acest sezon.

„Noi avem trei valori: consecvență, muncă și agresivitate. După aceste lucruri ne ghidăm. Sunt un antrenor foarte fericit în această seară. Am văzut în teren exact ce am discutat cu băieții. Execuția lui Miron a fost una de moment, dar trebuie să vedem ansamblul general, nu reușita de la gol. E finalitatea unei acțiuni. Noi am făcut o politică în club ca fiecare să fie corect cu fiecare, cu publicul, cu oamenii. Dacă un om vine la stadion, trebuie să știe ce să vadă la noi. E un mod de abordare pe care vrem să-l facem cât mai evident. Așa vrem să atragem simpatii. Sunt un pic supărat că nu am dat minute până acum și altor jucători care ar merita”, a spus Costel Enache.

În schimb, Alexandru Băluță s-a arătat extrem de dezamăgit de înfrângerea suferită de CSU Craiova pe terenu llui FC Botoșani.

„E o înfrângere care ne doare, nu doar pe mine, ci și pe colegii mei. Noi n-am venit aici să luăm un punct, am venit să luăm toate cele 3 puncte. Am pregătit într-un fel jocul. Știam că ei vor începe agresiv, dar am primit un gol superb marcat de Miron. Se pare că în a doua repriză ei n-au mai contat, dar noi n-am concretizat. Ne-am trezit prea târziu. N-am pus mingea jos, am încercat să atacăm cu minge lungă și a fost greu. E dureros că niciodată n-am reușit să învingem aici. Nu trebuie să dăm vina pe oboseală, suntem o echipă tânără”, a spus Alexandru Băluță.

Cele două formații sunt despărțite de un singur punct în play-off-ul Ligii 1. Oltenii sunt pe locul 3, cu 36 de puncte, în timp ce FC Botoșani e pe 4. Ambele formații sunt aproape calificate în play-off.

În schimb, la vârful clasamentului lucrurile s-au complicat după ce FCSB a suferit o grea înfrângere în fața echipei antrenate de Edy Iordănescu, Astra Giurgiu, scor 0-2. Între FCSB și prima clasată, CFR Cluj, diferența este de cinci puncte, după ce elevii lui Dan Petrescu au câștigat cu 2-0 în fața celor de la Sepsi Gheorghe. În acest moment, echipa antrenată de Nicolae Dică este la doar 3 puncte de FC Botoșani, clasată pe locul 4. Până la finalul returului mai sunt 7 etape.

Exit mobile version