Ucigasul handbalistului Marian Cozma cere sa fie eliberat

Raffael Sandor, cel care l-a injunghiat mortal pe handbalistul roman Marian Cozma in dimineata zilei de 8 februarie 2009 in localul Patriota din orasul ungar Veszprem, sustine ca este nevinovat si a actionat in legitima aparare.

Raffael Sandor, condamnat la inchisoare pe viata, cu drept de eliberare nu mai devreme de 30 de ani, solicita printr-un recurs adresat Curtii de Apel Gyor sa fie achitat pe motiv ca este nevinovat si a actionat doar in legitima aparare, scrie jurnalul.ro.
Desi si-a recunoscut fapta in cadrul procesului care a avut loc la Veszprem, Raffael Sandor a depus doua cereri de recurs: una in care solicita sa fie achitat si alta pentru diminuarea pedepsei.

Carte despre Marian Cozma, lansata la Bucuresti
Centrul Cultural al Ungariei si Ambasada Ungariei la Bucuresti au lansat la inceputul lunii martie cartea intitulata „Nimic fara Dumnezeu”, un volum de interviuri despre Marian Cozma, in limba romana. La eveniment au participat printre altii si Füzes Oszkár, ambasador al Ungariei la Bucuresti si Baróti Judit, unul dintre autori.
In incheierea evenimentului a fost citita o scrisoare redactata de primarul orasului Veszprem, Porga Gyula, din care citam: „Marian Cozma a dus o viata exemplara… iar prin disparitia sa cutremuratoare, el ne transmite si astazi un mesaj deosebit de puternic. Un mesaj care sta deasupra tuturor natiunilor si ne vorbeste despre valorile universale ale vietii”.
Petre Cozma a refuzat sa participe la eveniment. „Daca iau bani pe carte cum sa nu-i dau in judecata? Pai, ce, ei fac bani pe spatele baiatului meu?”, a amenintat tatal lui Marian Cozma, care sustine ca nu si-a dat acordul pentru tiparirea si lansarea acestei carti.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.