VICTORIE botosaneana pe MUNICIPAL, in fata dinamovistilor! De ce a castigat FC Botosani

FC Botosani si Dinamo s-au intalnit sambata seara pe Stadionul Municipal al moldovenilor unde suporterii echipei locale au avut parte de un spectacol cu suspans, cu emotii si, in final, cu satisfactia victoriei. Scorul: 2-1.

Inca dinaintea fluierului de start al meciului, galeriile celor doua echipe si-au aratat forta. Desi in postura de oaspeti, fotbalistii dinamovisti au avut o sustinere puternica din partea suporterilor care i-au insotit in aceasta deplasare. 
 
La start s-au aliniat echipele: 
 
FC Botosani: Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Burca, Andrei Miron, Nicolae Vlad Musat, capitanul echipei – Gabriel Vasvari,Willie Barbosa, Istvan Fulop, Mihai Roman, Robert Elek si Catalin Golofca. 
 
Rezerve: Calin Albut, Florin Plamada, Sergiu Popovici, Stelian Cucu, Victor Astafei, Deivydas Matulevicius si Lorand Fulop. 
 
Dinamo Bucuresti: Laurentiu Branescu, Ionut Nedelcearu, Jose Romera Navaro, Luca Maric, Steliano Filip, Azer Busuladzic, Dorin Rotariu, capitanul echipei – Dan Nistor, Antun Palic, Valentin Lazar, Adam Nemec. 
 
Rezerve: Jaime Penedo Cano, Sergiu Hanca, Patrick Petre, Harlem Gnohere, Maximiliano Oliva, Mihai Popescu si May Mahlangu.
 
 
Dupa inceperea jocului, suporterii echipei botosanene au vazut pe teren, cu satisfactie, un 11 pregatit de Leo Grozavu sa invinga. S-a vazut motivatia, dorinta de a invinge a celor de la FC Botosani. Prima repriza a fost net dominata de gazde. De altfel, pana la finalul meciului, echipa botosaneana a aratat hotararea de a lupta pe teren pana la ultima secunda a partidei. Tocmai aceasta inversunare le-a adus victoria, in ciuda unor comentarii de dupa meci care fac referire la un arbitraj ce ar fi favorizat gazdele.
 
 
Primul gol al meciului marcheaza un punct pe tabela de marcaj in dreptul FC Botosani. Deschiderea scorului s-a produs in minutul 22, cand mingea ajunge in poarta dinamovistilor din piciorul lui Robert Elek, dupa ce botosanenii au creat faza la poarta oaspetilor printr-o recuperare la centrul terenului si apoi o centrare reusita.
 
Momentul de deschidere a scorului este marcat in tribune printr-o adevarata explozie a galeriilor: intr-o parte satisfactie, in cealalta manifestare zgomotoasa de nemultumirii. 1-0 pentru FC Botosani – cu acest scor se incheie prima repriza a meciului, si cu multa tensiune, vizibila, in randul jucatorilor dinamovisti.
 
 
In a doua repriza, fotbalistii de pe „Stefan cel Mare” intra in joc hotarati sa schime situatia de pe tabela de marcaj, in favoarea lor. Sunt mai agresivi pe teren, mai porniti pe atac. 
 
Al doilea gol al meciului vine in minutul 51, cand Rotariu il surprinde pe Plamen Iliev cu un sut care strapunge apararea si trimite mingea in poarta fara a-i lasa portarului botosanean timp de reactie eficienta. Scorul: 1-1. 
 
Din acest moment, ambele echipe isi pun sperante intr-o faza care sa le aduca victoria.
 
 
Al treilea gol al meciului, si cel care va aduce victoria pentru FC Botosani, este inscris dintr-un penalti dictat dupa un fault in careu produs de Palic, care este si scos din joc in urma acestei faze.Gabriel Vasvari executa lovitura si marcheaza: 2-1 in meciul FC Botosani-Dinamo. 
 
Pana la final, botosanenii au luptat cu indarjire sa-si mentina avantajul la scor. De ce au castigat botosanenenii? Nici macar dinamovistii nu pot contrazice faptul ca au avut pe teren o echipa care a jucat aprig pe tot parcursul partidei, pana la fluierul de final. S-a vazut dorinta de victorie si lupta care a sustinut aceasta dorinta. Si tocmai asta le-a adus moldovenilor victoria si al treilea loc in clasamentul Ligii I.
 
 
Pe parcursul meciului arbitrii au aratat de mai multe ori cartonasele galbene si un cartonas rosu. De aici discutiile de dupa meci, privind incorectitudinea arbitrajului. Dinamovistii au parasit terenul suparati ca ar fi fost defavoritzati de arbitri. Cea mai controversata faza, cea in urma careia s-a acordat lovitura de la 11 metri pentru FC Botosani. 
 
Pe langa faza care a general penalty-ul, ros-albii au acuzat si un fault asupra lui Palic, inainte ca FC Botosani sa deschida scorul.
 
 
Oaspetii nu au pus insa la socoteala faze in care arbitrul a trecut cu vederea faulturi asupra jucatorilor de la FC Botosani, faze care s-au produs in minutul 40 si apoi in minutul 59. In urma primei situatii, neobservata de arbitri, dinamovistul Lazar ar fi putut parasi terenul lasandu-si echipa in 10 oameni chiar din prima repriza. 
 
Dincolo de aceste controverse, in urma acestui meci important pentru ambele echipe, un meci frumos in care s-a luptat de ambele parti, victoria a revenit echipei botosanene.
 
 
„E al treilea meci al FC Botosani impotriva lui Dinamo pe care nu-l pierdem, ceea ce arata ca am trecut de acest complex…  Imi felicit baietii pentru atitudinea de care au dat dovada astazi, a fost o victorie meritata, a fost o prima repriza fantastica, am avut multe situatii, foarte multe suturi. Stiam ca primul sfert de ora este hotarator. Am primit un gol… n-are rost sa-l numesc, gol din corner pe jos numai noi putem primi. Bine ca am reusit pana la urma sa intoarcem, sa castigam, dar am avut si niste ocazii mari pe care nu am reusit sa le fructificam”, a fost declaratia, de dupa meci, a antrenorului de la FC Botosani, Leo Grozavu.
 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.