Situatia de la SPITALUL JUDETEAN se incinge!

Sprijin de la liderii nationali ai Sanitas si amenintarea cu SESIZAREA Inspectoratului National de Munca si a Ministerului Sanatatii.

Scandalul izbucnit la Spitalul Judetean Mavromati ca urmare a nerecunoasterii gradului principal obtinut de 111 asistenti medicali din unitate a ajuns la nivel central. Marius Sepi, vicepresedintele Federatiei Sanitas si-a declarat sprijinul fata de sindicalistii de la Botosani si, afirma ca va cere interventia Corpului de Control al Ministerului Sanatatii
 
Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas mai spune ca va solicita si interventia inspectorilor de munca, a Inspectoratului National de Munca, pentru a verifica deciziile luate pe legislatia muncii la cel mai mare spital botosanean si mai ales daca sunt respectate drepturile asistentilor medicali de la Botosani. 
 
Iata declaratia vicepresedintelui Sanitas:
 
„Federatia Sanitas isi sprjina membrii de la Spitalul Judetean Botosani privind revendicarile acestora inaintate conducerii spitalului. Situatia personalului insuficient – nu se respecta minimul de posturi prevazut in actele normative-, nerecunoastrea gradului de asistent principal pentru cei care nu au sustinut concursul organizat in spital, lipsa dialogului privind propunerile sindicatului, au condus la situatia de astazi, urmand ca de maine  cadrele medicale sa  recurga la proteste. Federatia Sanitas va solicita interventia Corpului de control al Ministerului Sanatatii si va solicita control de la ITM-ul national pentru a verifica deciziile luate pe legislatia muncii si mai ales daca sunt respectate drepturile colegilor nostri”, a precizat Marius Sepi, prim-vicepresedinte Federatia SANITAS pentru reporterul.ro.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.