S-a publicat modelul unui document pentru RECRUTAREA TINERILOR in caz de RAZBOI! Vizeaza TINERII intre 20 si 35 de ani

Pregatiri pentru eventualitatea unui razboi… In Monitorul Oficial al Romaniei s-a publicat modelul certificatului medical pe care toti tinerii sunt obligati sa il detina la recrutrare, in perioada starii de razboi.

De ce s-a publicat acum acest model ? In conditiile in care privirile ingrijorate ale romanilor se indreapta spre situatia tensionata din Ucraina, intr-o emisiune de la B1 TV, presedintele Romaniei a explicat ca aceasta publicare nu trebuie sa ingrijoreze, pentru ca ar fi o procedura standard, aplicata in toate tarile NATO.
 
Astfel, potrivit legislatiei in vigoare, in cazul mobilizarii sau a razboiului, sunt obligati sa indeplineasca serviciul militar toti barbatii apti, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.
 
Legea nr. 446/2006, privind pregatirea populatiei pentru aparare, prevede la art. 3, alineatul: la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, ce indeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.
 
Noul model al certificatului precizeaza ca tinerii vor trebui sa-si faca analize, pentru a se verifica daca au heptatita B sau C. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.