Bugetul pentru drumuri aprobat de CJ Botoșani atacat de prefect în contencios-administrativ

Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani a atacat în instanţă bugetul pentru drumurile judeţene şi comunale pe 2021 adoptat de Consiliul Judeţean, pe motiv că repartizarea fondurilor către administraţiile locale a fost nejudicioasă, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, prin acţiunea deschisă la Tribunalul Botoşani este contestată Hotărârea 64/2021 a CJ privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor pentru drumurile judeţene şi comunale.

„Am făcut adresele de înştiinţare către toate UAT-urile (n.r.- unităţile administrativ-teritoriale), inclusiv CJ, referitoare la atacarea acestei hotărâri de CJ privind repartizarea sumelor. Asta înseamnă că conducătorii UAT-urilor trebuie să blocheze acele sume. Există două precedente referitoare la aceste alocări bugetare pentru drumuri, unul în 2008, unul în 2012. Ambele acţiuni au fost câştigate în instanţă”, a afirmat Dan Nechifor.

Suma totală alocată pentru finanţarea cheltuielilor pentru drumuri la nivelul judeţului Botoşani a fost de 13,2 milioane de lei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.