DIRECTIA SILVICA a intrat in reorganizare

De la 1 septembrie, Directia Silvica a intrat in reorganizare. Ca urmare a majorarii suprafetei medii a cantonului, mai exact a suprafetei medii de padure pe care o are in paza un padurar, cateva posturi au fost scoase din schema.

Daca pana la 1 septembrie un padurar avea in paza, in medie, o suprafata de 350 de hectare de padure, dupa aceasta data suprafata medie a cantonului a crescut la 400 de hectare.

„Noi aveam o structura minimala de personal si nu a fost nevoie sa reducem multe posturi. Au fost doua, trei cazuri in care s-au redus posturi, dar s-au gasit solutii, au fost trecuti pe alte locuri de munca. Structura de personal la noi a fost sub numarul maxim de posturi. Veniturile nu ne-au permis sa mergem pe numarul maxim de angajati”, a precizat Sorin Corduneanu, directorul Directiei Silvice Botosani.

Au ramas insa fara posturi cativa padurari care asigurau paza pudurilor unei societati private, care si-a organizat, recent, ocol silvic propriu. Societatea privata a preluat o parte dintre angajati, cativa padurari ramanand astfel fara posturi.

Reprezentantii Directiei Silvice sustin ca nu exista riscul ca, dupa cresterea suprafetei medii de padure pe care padurarul o are in paza, sa scape situatia de sub control, sa nu faca fata padurarii cerintelor postului. Asta deoarece la nivelul Directiei Silvice s-au stabilit cantoanele unde suprafata de padure in paza ramane mai mica si cantoanele unde se poate mari aceasta suprafata.

„Discutam de suprafata medie. In unele zone, mai expuse furtului, langa localitati, suprafata cantonului va fi mai mica. Marimea cantoanelor este stabilitata la nivelul Directiei Silvice. Pot fi cantoane si de 250-300 de hectare, daca este o zona mai expusa riscului de furturi, in timp ce in alte zone, cu padure compacta, la distanta mai mare de localitati, suprafata cantonului este mai mare decat suprafata medie”, a explicat directorul Sorin Corduneanu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.