Home Actualitate 102 ani de viata sarbatoriti „cu voia Celui de Sus”

102 ani de viata sarbatoriti „cu voia Celui de Sus”

Pentru botosaneanul Gheorghe Baciu fiecare zi de nastere este o ocazie de a primi urari de la oficialitatile judetului. Asta pentru ca face parte din „clubul” celor care au trecut in al doilea secol de viata, iar asemenea realizari nu sunt de usor de atins.

Sublocotenentul este veteran de razboi si stie multe a povesti despre anii petrecuti ca artilerist, despre drumul pana la Odessa si inapoi, dar mai ales despre cat de greu era pe-atunci sa fii militar. „Aveam arme mari, grele, ne deplasam cu caii. Acum sunt niste pistoale mici, e mult mai usor.”, explica veteranul.
 
Pana acum o saptamana, cand a facut un blocaj renal, Gheorghe Baciu nu a stat nicio zi in spital. Secretul longevitatii sale il pune pe seama „Celui de Sus”, insa familia il lauda ca nu a fumat niciodata, iar racelile le-a mai tratat cu un paharel de vin fiert. 
 
De doamna Baciu s-a despartit in urma cu doi ani, cand, dupa o casnicie de 65 de ani, sotia a trecut in lumea celor sfinte. 
 
„A fost greu in special pentru tata s-o piarda pe mama, pentru ca ea era „sefa” lui. O asculta in orice si facea parte din el. Au avut o relatie bazata in primul rand pe respect.”, povesteste cu mandrie una dintre fetele batranului.   
La implinirea celor 102 ani, veteranul a primit diplome si medalii oferite de  colonelul Gheorghe Jalba, reprezentant al Asociatiei Veteranilor de Razboi si maiorul Vasile Simiuc de la Centrul Militar Judetean, in timp ce din partea prefectului Costica Macaleti sarbatoritul a primit un tort si o sticla de sampanie.
 
Gheorghe Baciu are 6 copii, 13 nepoti si 8 stranepoti. A lucrat la Posta si, deci a mers mult pe jos, lucru care cu siguranta a contribuit la sanatatea sa de invidiat. 
 
Despre cei din jurul sau spune zambind ca sunt „prea tineri” si ca „mai au de muncit” pana sa ajunga ca el.
 

Exit mobile version