Home Actualitate 13 incendii in patru zile

13 incendii in patru zile

In ultimele patru zile, pompierii botosaneni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a 13 incendii izbucnite pe raza localitatilor Botosani, Dobarceni, Cotusca, Horodistea (comuna Paltinis), Tulbureni, Dorohoi, Saveni, Havarna, Albesti si Dragalina (comuna Cristinesti).

Flacarile au distrus bunuri materiale in valoare de aproximativ 33 de mii de lei.

Cauzele care au generat incendiile sunt: cos de fum necuratat sau neprotejat termic fata de materialele combustibile, fumatul in locuri nepermise si efectul termic.

Pentru stingerea celor 13 incendii si inlaturarea efectelor au intervenit, in total, 120 de pompieri militari si voluntari, dar si cetateni.

S-au salvat si protejat de foc bunuri materiale in valoare de peste un milion de lei.

Cele mai mari pagube s-au inregistrat in urma incendiului produs intr-un uscator de cereale de pe raza satului Dragalina, comuna Cristinesti. Din cauza efectului termic produs in urma unor defectiuni tehnice care au aparut la utilajul de incarcare-descarcare a uscatorului, circa o tona de seminte de floarea-soarelui s-au aprins. Pagubele au fost estimate la aproape 10 mii de lei.

Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor au intervenit 16 pompieri militari si voluntari, timp de mai bine de doua ore. S-au salvat si protejat bunuri materiale in valoare de circa 500 de mii de lei.

95 de misiuni ale pompierilor botosaneni in ultimele patru zile

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, pompierii botosaneni au avut 95 de misiuni de protectie a vietii, mediului si valorilor materiale.

S-a intervenit pentru stingerea a 13 incendii, inlaturarea unor bucati de tencuiala de pe fatada a doua blocuri din municipiul Botosani care se puteau desprinde oricand si rani trecatorii, asanarea teritoriului de munitia ramasa neexplodata in municipiul Dorohoi, asigurarea masurilor p.s.i. pe timpul desfasurarii a cinci evenimente cu public numeros si acordarea primului ajutor medical unui numar de 67 de persoane.

Pompierii botosaneni au executat si 6 activitati de recunoastere in teren si actiuni de educare preventiva in domeniul situatiilor de urgenta.

Pe timpul interventiilor au fost salvate/asistate 67 persoane.

Exit mobile version