Home Social Manifestari publice si masa festiva de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

Manifestari publice si masa festiva de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

In data de 3 decembrie, la nivel mondial, se celebreaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Aceasta data este cunoscuta la nivel international drept o zi plina de semnificatie, un prilej de reafirmare a valorilor si drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilitati, o zi care reuneste sub acelasi scop institutii, persoane cu dizabilitati si organizatii – publice si private – din domeniul dizabilitatii.

Anul acesta, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, a dorit sa marcheze aceasta zi printr-o serie de evenimente pline de caldura sufleteasca si empatie care sa contribuie la pozitionarea cu prioritate a problematicii dizabilitatii pe agenda institutiei.

Astfel, toti beneficiarii aflati in institutii rezidentiale destinate persoanelor adulte cu handicap s-au putut bucura de o masa festiva in cadrul centrului. Iar copiii cu dizabilitati de la Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale „Sansa mea” Botosani si-au prezentat lucrarile in incinta centrului intr-o mini-expozitie de arta intitulata: „Artisti Impreuna prin Lumina si Culoare”. Si copiii de la Complexul de case de tip familial „Sf Mina” Botosani au comunicat mesaje de acceptare inscriptionate pe baloane in locuri publice din municipiul Botosani in cadrul activitatii „Si eu sunt ca tine!”.

„Ne dorim ca aceste evenimente sa devina un vector de constientizare a problematicii dizabilitatii si o oportunitate de reafirmare a valorilor fundamentale a drepturilor omului”, a declarat directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Dan Slincu.

Exit mobile version