AFACERE „necurata” cu final dupa gratii

Doi ani de inchisoare cu executare si obligatia de a plati statului o suma importanta de bani este pedeapsa cu care s-a ales un afacerist botosanean dupa un proces demarat in anul 2011.

Este vorba de fostul administrator al societatii Dany Ema, Daniel Buliga, condamnat in urma cu cateva zile de Curtea de Apel Suceava, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Mai exact, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat pe omul de afaceri ca, in intentia de a se sustrage de la plata obligatiilor catre stat, fostul administrator al societatii Dany Ema a folosit facturi false, deruland afaceri cu firme fantoma.

Prejudiciul adus bugetului de stat in acest fel de catre fostul administrator de firma se ridica la suma de 3.658.511 lei, reprezentand TVA, impozit pe profit, dobanzi si penalitati neplatite. Daniel Buliga a fost obligat de magistrati, in urma procesului abia incheiat, sa achite aceasta suma la bugetul de stat.

„Condamna pe inculpatul Buliga Daniel, pentru savarsirea infractiunilor de: – evaziune fiscala, prev. si ped. de art. 9 alin. 1 lit. b, alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 13 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 74 lit. a, 76 lit. c Cod penal din 1969 si art. 5 Cod penal la pedeapsa de 2 ani inchisoare ( in loc de 3 ani ) si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b, c (dreptul de a fi administrator al unei societati comerciale) Cod penal din 1969, pe o durata de 2 ani; – evaziune fiscala, prev. si ped. de art. 9 alin. 1 lit. c, alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal din 1969, art. 13 Cod penal din 1969, art. 74 lit. a, 76 lit. c Cod penal din 1969 si art. 5 Cod penal la pedeapsa de 2 ani inchisoare (in loc de 3 ani) si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b, c (dreptul de a fi administrator al unei societati comerciale) Cod penal din 1969, pe o durata de 2 ani. In temeiul art. 33 lit. a, 34 lit. b, art. 35 alin. 2 Cod penal din 1969, aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare in regim de detentie si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b, c (dreptul de a fi administrator al unei societati comerciale) Cod penal din 1969, pe o durata de 2 ani”, scrie pe site-ul Curtii de Apel Suceava.

Mentionam ca, initial, fostul administrator al Dany Ema a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, insa in urma recursului formulat s-a ales cu inchisoare cu executare, pe doi ani.

In acelasi dosar a fost condamnat si Valerica Petraru, tot in calitate de fost administrator al societatii amintite, sub aceeasi acuzatie, insa in cazul sau decizia magistratilor a fost mai blanda: doi ani de inchisoare cu suspendare. Acesta este si el obligat la plata unei sume catre bugetul nde stat, si anume 412.525 lei, reprezentand TVA, impozit pe profit, dobanzi si penalitati datorate statului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.