Home Actualitate BOTOSANI: Parazapezi „antifurt”

BOTOSANI: Parazapezi „antifurt”

Conducerea Consiliului Judetean are in plan sa cumpere parazapezi care sa nu-i mai tenteze pe hoti sa „achizitioneze” aceste materiale pentru protejarea drumurilor de zapada.

Conducerea CJ intentioneaza sa achizitioneze parazapezi langa care sa nu fie nevoie de paznici si care sa fereasca de zapada, in iernile urmatoare, drumurile judetene.
„Mai nou, sunt acum parazapezi din material textil, dintr-un fel de panza, material care este mai putin tentant decat metalul. Langa vechile parazapezi trebuia sa pui un paznic. Lumea trebuie sa inteleaga ca daca se vrea sa se circule pe strazi in siguranta, trebuie sa ne lase sa ne facem treaba. Nu punem parazapezile ca sa fie furate, ci facem niste investitii sa ne protejam drumurile de zapezi”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.
Reprezentantii CJ iau in calcul si plantarea perdelelor vegetale de protectie, insa deocamdata, pana la cunoasterea bugetului judetului, nu se dau detalii despre ce cheltuieli se vor putea face in acest sens. Mai ales ca astfel de perdele de vegetatie ar urma sa fie plantate si pe terenurile proprietate privata, urmand sa se gaseasca o forma de intelegere cu proprietarii.

Exit mobile version