Home Social SANATATE: Persoanele cu HIV sau SIDA vor sa-si ia tratamentele din spitale

SANATATE: Persoanele cu HIV sau SIDA vor sa-si ia tratamentele din spitale

Organizatiile care le apara interesele nu vor sa se treaca la eliberarea tratamentelor pentru aceasta categorie de persoane prin farmaciile cu circuit deschis, mai exact prin farmaciile din afara spitalelor, situatie in care nu ar mai avea garantia ca isi gasesc medicamentele luna de luna sau ca le va fi respectata confidentialitatea diagnosticului.

Persoanele afectate de HIV vor sa isi ridice in continuare medicamentele de la farmaciile cu circuit inchis, farmacii din incinta spitalelor, asa cum se procedeaza in prezent. Aceasta discutie a aparut dupa ce, in numele acestor pacienti, au fost lansate solicitari de schimbare modalitatii actuale de eliberare a tratamentelor, cerere facuta  de catre organizatii care reprezinta alte categorii de bolnavi cronici.
Potrivit unui comunicat, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a solicitat Ministerului Sanatatii sa continue demersurile in privinta achizitiei centralizate a tratamentului pentru pacientii seropozitivi si medicamentele sa fie eliberate prin farmaciile spitalelor de boli infectioase.
„Distribuirea tratamentului in circuit inchis asigura o relatie continua intre medic si pacient, confidentialitatea diagnosticului pentru pacienti, dar si un control exact asupra consumului de medicamente si al circuitului acestora”, precizeaza Iulian Petre, directorul executiv al UNOPA.

Exit mobile version