Home Actualitate Captura impresionanta de TIGARI!

Captura impresionanta de TIGARI!

Si politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Stanca au descoperit tigarete ascunse in portierele din spate ale unui microbuz.

In urma unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun desfasurata la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albita, politistii de frontiera, in colaborare cu lucratorii vamali si cu sprijinul reprezentantilor Oficiului European de Lupta Antifrauda si al unui producator de tigari, au indisponibilizat in vederea confiscarii 200.000 pachete de tigarete in valoare de 896.000 lei, care erau transportate in doua autoutilitare ce aveau ca destinatie, conform documentelor, Italia.

La inceputul acestei luni, la PTF Albita/ITPF Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in Romania, un cetatean italian, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, care efectua un transport de tigarete din Republica Moldova, pentru o firma din Italia.

Ca urmare a suspiciunilor aparute cu privire la legalitatea documentelor prezentate de cetateanul italian si pentru valorificarea unor informatii cu privire la faptul ca transportul de tigarete este fictiv, in scopul savarsirii unor fapte ilegale in sfera infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, politisti de frontiera din cadrul STPF Vaslui, SPF Husi, PTF Albita au declansat cercetari specifice, cu sprijinul Oficiului European de Lupta Antifrauda si JTI Romania.

In urma controlului efectuat, in cooperare cu inspectorii vamali, asupra celor doua autoutilitare, au fost descoperite 400 baxuri ce contineau 200.000 pachete de tigarete, fara marcaje fiscale.

Totodata, din verificarile specifice a rezultat ca documentele sunt fictive si destinatarul tigarilor nu detine autorizatiile legale pentru efectuarea importului de tigarete.

Intreaga cantitate de tigarete, in valoare de 896.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii, iar mijloacele de transport, in valoare de 133.200, au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale.

Tigari ascunse in portierele din spate ale unui microbuz

Si politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca impreuna cu lucratorii vamali au descoperit 8.800 de tigarete, ascunse in portierele din spate ale unui microbuz.

Luni, 24 martie a.c., in jurul orei 15.45, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Andrei G., cetatean moldovean in varsta de 31 de ani, posesor al unui permis de mic, conducand un microbuz marca Ford, inmatriculat in R. Moldova.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra microbuzului.

In urma controlului efectuat, echipa comuna a descoperit ascunsa si nedeclarata in portierele din spate ale microbuzului cantitatea de 8.800 tigarete marca Winston, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor in valoare de 1.980 lei, soferul autoturismului a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, iar permisul de mic trafic eliberat pe numele lui Andrei G. a fost anulat.

Exit mobile version