Home Actualitate Copil de 8 ani inecat in Prut

Copil de 8 ani inecat in Prut

Raul Prut a mai luat o viata. Un baietel de 8 ani a fost inghitit de ape, duminica seara. Nenorocirea a lovit o familie din comuna Cotusca, localitatea Crasnaleuca. Doi copii ai acestei familii au plecat la scaldat in Prut, insa unul dintre acestia nu a mai ajuns acasa. Nu mai reusit sa iasa din raul in care intrase sa inoate, sa se racoreasca.

Fratele mai mare al baietelului de opt ani a observat la un moment dat ca acesta a disparut de pe suprafata apei. A incercat sa dea de el dar nu l-a mai gasit. Erau amandoi intr-o zona a raului cu apa adanca.

Fratele mai mare al copilului disparut a fost nevoit sa inoate singur pana la mal, unde a alertat oamenii de prin zona. A fost anuntat Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a trimis aseara un echipaj in cautarea trupului copilului.

Localnicii spun ca in locul respectiv apele Prutului ar fi inghitit si alte vieti de-a lungul anilor, fiind o zona deloc potrivita pentru scaldat, mai ales pentru copii.

De altfel, recent, ISU avertiza adultii sa isi supravegheze copiii si sa nu ii lase sa se joace pe malurile raurilor sau sa se aventureze la scaldat in apa, mai ales unde se stiu zone periculoase.

 

Vara de vara, zeci de botosaneni isi pierd viata in apele curgatoare sau statatoare de pe raza judetului. Victime ale apelor au fost atat copiii nesupravegheati, cat si persoanele care au consumat alcool inainte de a intra in lacuri, rauri sau canale de irigatie.

Pentru evitarea tragediilor, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Nicolae Iorga“ al Judetului Botosani face un apel catre parinti sa-si supravegheze copiii si sa nu-i lase la joaca pe malurile raurilor, lacurilor sau canalelor de irigatii.

De asemenea, ISU sfatuieste botosanenii sa frecventeze numai locurile special amenajate pentru inot si sa respecte avertizarile privind interzicerea scaldatului in alte zone decat cele autorizate.

“Trebuie evitat scaldatul in rauri, lacuri, canale de irigatii sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, curentii sunt foarte puternici, albiile namoloase sau pline de plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci“, atentioneaza ISU.

Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea in apa de pe platforme, poduri sau alte constructii. Cetatenii trebuie sa stie ca nu e bine sa se aventureze in apa cand sunt in stare de ebrietate si ca trebuie sa evite scaldatul seara tarziu sau in timpul noptii. In timpul unor vijelii sau furtuni, scaldatul este interzis.

De asemenea, pe timpul sezonului estival este necesara intensificarea controalelor privind respectarea regulilor de prevenire si interzicere a scaldatului in locuri periculoase.

“In cazul pericolului de inec nu trebuie sa va panicati. Trebuie sa va pastrati calmul, sa respirati adanc, sa va odihniti putin, apoi sa inotati spre mal“,  mai sfatuiesc reprezentantii ISU.

Exit mobile version