Home Actualitate Hotii „muncesc” din greu in aceste zile! Cum le puteti opri atacul...

Hotii „muncesc” din greu in aceste zile! Cum le puteti opri atacul la buzunare

E o perioada din an cu multa aglomeratie in magazine si mijloace de transport sau in piete. In preajma Sarbatorii Craciunului se fac multe cumparaturi, oamenii ies din case cu multi bani la ei si hotii stiu asta.

Asa ca, atunci cand sunteti in spatii aglomerate, dati dovada de vigilenta si atentie fata de conduita persoanelor de langa dumneavoastra! Asta va sfatuiesc politistii. Iata ce sfaturi, concrete, va ofera, pentru momentele cand va aflati in mijloacele de transport in comun sau in statii:

– Daca in aglomeratie va simtiti inconjurati de persoane dubioase cautati sa va schimbati locul!
– Pozitionati poseta/geanta in fata dumneavoastra, iar daca e posibil, intre corp si un element fix in autovehicul!
– Nu purtati portofelul, banii ori telefonul mobil in buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea si coborarea din mijloacele da transport in comun!
– Nu purtati bani sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile si cel mai des vizitate” de catre hoti!
– Daca circulati la ore tarzii, cand sunt putini calatori, asezati-va cat mai aproape de conducatorul auto sau langa alti pasageri care va inspira incredere.

Pentru a nu transforma luna cadourilor in una in care ati putea suferi pierderi, pentru a va bucura pe deplin de bunurile cumparate si de calatorii in siguranta, politistii va ofera cateva sfaturi si pentru situatiile in care ajungeti la cumparaturile in magazine:

– Evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar! Cand achitati cumparaturile, nu scoateti toata suma de bani, ci numai necesarul platii contravalorii acestora!
– Atunci cand efectuati plata cu cardul, tastati codul PIN cu discretie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
– Furturile din buzunare si genti se comit in special in locurile aglomerate. Daca sunteti impins in astfel de locuri, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unei inscenari a unui hot!
– De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci cand le parcati in locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurati portierele!
– Nu lasati in autoturism obiecte personale, si nici actele autoturismului, pentru ca acestea pot fi sustrase si folosite, ulterior, de infractori!
– Nu lasati la vedere, in interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hotilor, cum ar fi genti de voiaj, posete, borsete, genti tip „Diplomat”, aparatura electronica etc.!

Exit mobile version