Inventarierea terenurilor, realizata in proporţie de 90%

Conform datelor centralizate la nivelul Prefecturii Botosani, 21 de documentatii de inventariere a terenurilor au fost finalizate, aflandu-se la aceasta data in diverse etape de verificare si avizare, iar alte 36 de dosare, provenind de la tot atatea unitati administrativ – teritoriale, vor fi finalizate pana pe 26 septembrie.

Cele 57 de documentatii reprezinta 89% din totalul dosarelor care vor arata, la final, situatia exacta a terenurilor din judetul Botosani.
 
Cele mai „harnice” primarii sunt, in ordine alfabetica, cele din Calarasi, Corni, Dersca, Dimacheni, George Enescu, Gorbanesti, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Nicseni, Prajeni, Rachiti, Radauti Prut, Roma, Sulita, Stiubieni, Ungureni, Unteni, Viisoara, Vlasinesti si Vorniceni. Acestea au depus dosarele la Oficiul de Cadastru, cea mai mare parte dintre documentatii fiind deja avizata de ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Primele documente intocmite au fost cele de la nivelul comunelor Dersca si Vorniceni, acestea incheind procedura prin avizarea de catre Comisia Judeteana de Fond Funciar. Avantajul este ca cele doua primarii isi vor putea primi sumele de bani prin care Guvernul subventioneaza plata serviciilor de cadastru achizitionate de autoritatile locale pentru realizarea inventarierii.
 
„Cele 57 de documentatii asteptate a fi finalizate pana pe 26 septembrie claseaza Botosaniul printre primele 10 judete din tara, in ceea ce priveste respectarea prevederilor legii 165 din 2013. Incheierea acestei mari operatiuni este asteptata atat de primarii, care isi vor putea primi subventiile de la Guvern, dar si de botosanenii, sau alti proprietari de terenuri din judet, care au nevoie de deblocarea activitatilor de fond funciar”, a explicat prefectul Costica Macaleti.
 
 Aceasta pentru ca, potrivit procedurilor, in perioada inventarierii au fost suspendate orice alte activitati de emitere a titlurilor de proprietate, punere in posesie sau de modificare si corectare a titlurilor. Odata ce documentatiile vor avea toate avizele, comisiile locale, alaturi de Comisia Judeteana de Fond Funciar isi vor putea relua activitatea normala pentru U.A.T.-urile (unitati administrativ-teritoriale) care s-au achitat de sarcini.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.