Home Actualitate Lupta politica pentru un post de sef de institutie culturala

Lupta politica pentru un post de sef de institutie culturala

Se pare ca bate vant de destituire spre actualul director al Filarmonicii Botosani, Mihai Sarbu. E prea mare straduinta consilierilor PSD de a-si asigura majoritatea in comisia de evaluare a acestuia.

In sedinta extraordinara a CL Botosani, consilierii municipali au dus lupta grea pentru alcatuirea comisiei care sa-i evalueze activitatea actualului director al Filarmonicii. Pentru ca, se stie, evaluarea activitatii unui director e la mana celor ce fac parte din comisie. Iar grupul PSD a castigat in CL duelul cu consilierii municipali liberali.

Consiliul Local a aprobat, asadar, procedura propusa de PSD-isti pentru evaluarea lui Mihai Sarbu. Conform acestei proceduri, din comisia de evaluarea a directorului de la Filarmonica Botosani vor face parte doi consilieri, ambii PSD, si trei specialisti: Liviu Buiuc (fost director al Filarmonicii), Marieta Baciu (de asemenea, fost director al Filarmonicii), si David Marcian.

PSD-istii au avut de luptat cu liberalii din CJ, acestia din urma propunand ca din comisia de evaluare sa faca parte trei membri, din care unul ca reprezentant al CL. Edilul Catalin Flutur a explicat ca aceasta formula ar fi cea care respecta legea.

„Nu-mi doresc decat sa respectam legea. A merge in aceasta proportie, doi cu trei, este clar ca nu respectam legea”, a explicat, in cateva cuvinte, Catalin Flutur.

Primarul municipiului a mai aratat ca cel mai potrivit ar fi ca in randul specialistilor care sa evalueze activitatea directorului Baciu sa fie manageri ai unor filarmonici din tara, ca cei din Bacau, Arad, Targu-Mures, Brasov sau Pitesti, nu unele persoane care s-au preocupat in ultimii ani doar de perturbarea activitatii actualului director, de contestarea acestuia.

Votul s-a facut dupa o tragere de timp pentru intregirea grupului de consilieri PSD, din care lipsea Ady Petrusca. S-a trecut la vot dupa pauza, si, cu scor 12-11, PSD si-a impus procedura dupa care se va evalua activitatea directorului filarmonicii. Din comisia de evaluare vor face parte consilierii locali Daniela Vicol si Vasile Chiru.

Exit mobile version