Home Actualitate PROGNOZA METEO. VREME CALDA in urmatoarele zile

PROGNOZA METEO. VREME CALDA in urmatoarele zile

Vremea din urmatoarele zile va fi pe placul multor romani. Meteorologii ne anunta temperaturi peste normalul perioadei. Vor fi temperaturi neasteptat de ridicate in mai multe zone ale tarii, insa nu va dura mult.

Temperaturi de vara ne anunta meteorologii. In unele zone, mercurul din termometre va urca pana la 22 de grade.

MARTI – o vreme frumoasa in aproape toata tara, cu cerul variabil, chiar senin mai multe ore in mare parte a tarii. Singurul fenomen demn de semnalat este ceata, prezenta doar izolat in primele ore in zonele joase. Soarele foarte generos şi aerul mai cald vor face ca temperatura aerului sa creasca in toate zonele şi astfel vremea va fi calda pentru data din calendar in vest si in centru si apropiata de normalul termic in celelalte regiuni. Maximele se vor incadra asadar intre 6…7 grade pe litoral si 17.. 18 grade  in regiunile vestice. Vantul sufla mai alert in Banat, in Moldova si la munte.

In Capitala vremea va fi frumoasa, insorita in cea mai mare parte a zilei, cu nori de decor pe cer si vant cel mult moderat. Temperatura creste fata de ziua de luni si maximele vor fi in jur de 13 grade, foarte aproape de normalului datei din calendar.

MIERCURI, vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data in majoritatea zonelor, mai ales in nord-vest si in centru.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 8 grade pe litoral si 19 grade in Transilvania. Cerul va fi variabil in primele ore, cand izolat va fi ceata in est si in sud-est, apoi nebulozitatea se va accentua treptat dupa-amiaza, incepand cu sud-vestul. Spre seara si la inceputul noptii va ploua in Banat si in Oltenia, unde pe spatii mici se pot cumula 15…20 l/mp, apoi local in Crisana, Transilvania si Banat si doar izolat in restul zonelor.  Vantul va fi mai alert la munte si doar pe alocuri in celelalte zone.

In BUCURESTI va fi usor mai cald decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu maxime in jur de 12 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata, apoi cerul e variabil, ceva mai tarziu se inmultesc norii, fara sa ploua.

JOI, temperaturile continua sa creasca si drept urmare vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, chiar deosebit de calda in nord, in vest si in centru. Asteptam maxime cuprinse in general intre 12 grade pe litoral si 22 in sud-vestul Transilvaniei. Peste zi cerul e variabil, cu innorari temporare in est si in sud-est, unde doar izolat ploua slab. Vantul va sufla cu intensificari in Banat, in Moldova si la munte.

In BUCURESTI va fi mai cald decat in mod obisnuit, adica maximele vor fi in jur de 17 grade. Norii vor acoperi temporar cerul, dar ploi slabe vin abia in noaptea de joi spre vineri.

VINERI, norii vor acoperi treptat toata tara si ploile se vor extinde dinspre sud in toate regiunile. Asteptam cantitati de apa mai insemnate in sud si in sud-est. Vremea se va mentine calda in regiunile intracarpatice, dar in celelalte regiuni se va raci usor, mai ales in sud, astfel incat maximele vor fi intre 10 si 21 grade. In weekend, temperaturile scad si in vest, in nord-vest si in centru si temporar va ploua in toata tara.

Exit mobile version