SUPA de ARDEI– specialitate de toamna

Supa de ardei este poate mai putin cunoscuta, mai putin preparata in bucataiile traditionale, dar cine o face si o gusta o data, o va include, cu siguranta, in meniul obisnuit al familiei. E gustoasa si sanatoasa, si ce alte argumente ar mai fi necesare pentru a o prepara ?

Reteta este foarte simpla, propusa de femeia.ro, iar gustul si aroma sunt desavarsite. Ingredientele sunt pentru opt portii mari.

INGREDIENTE

– Doua linguri de ulei
– Doua cepe mari
– Trei-patru catei de usturoi
– 100 mililitri de vin alb sec
– 8-10 ardei grasi rosii sau gogosari
– Doua linguri de cimbru proaspat tocat foarte marunt
– Sare si piper
– Doua linguri de smantana pentru servit.  

PREPARARE

→ Incepe prin a pune ulei la incins, intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga ceapa tocata marunt si un praf de sare. Gateste ceapa pana devine usor aurie. Adauga usturoiul tocat marunt si lasa pe foc inca un minut-doua.
→ Stinge cu vin.
→ Adauga piper, cimbrul tocat marunt, iar la final pune ardeii tocati in bucati potrivite.
→ Lasa totul impreuna circa 10 minute, la foc moale cu capac, dupa care rastoarna legumele intr-o oala cu apa (un litru si jumatate) care clocoteste.
→ Acopera si fierbe supa de ardei rosii circa 30 de minute. Cand ardeii sunt bine fierti da deoparte si lasa sa se racoreasca putin.
→ Cu un blender vertical transforma totul in crema. Daca este prea groasa pentru gustul tau, adauga putin lapte combinat cu apa.
→ Gusta si potriveste de sare si piper.
→ Serveste cu smantana si paine proaspata.

POFTA BUNA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.