Home Actualitate UPDATE. Zeci de PERCHEZIȚII în trei județe din Moldova! Prejudiciul produs bugetului...

UPDATE. Zeci de PERCHEZIȚII în trei județe din Moldova! Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 252.000 de lei

Peste 5.400 de pachete de țigarete au fost ridicate de polițiștii din Botoșani, în urma a 34 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de contrabandă.

La data de 02.11.2017 polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Botoșani au efectuat 34 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Botoșani, Suceava și Neamț.

Acțiunea a vizat persoane bănuite de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

În urma perchezițiilor, au fost constatate 25 de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal al României, fiind ridicate, în vederea confiscării, 109.720 țigarete (5.486 pachete), în valoare de peste 65.000 de lei, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty Free.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că persoanele implicate au procurat, deținut și comercializat ilegal peste 420.000 de țigarete de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty Free, introduse în țară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 252.000 de lei.

Douăsprezece persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani pentru audieri.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din Suceava, Neamț, al jandarmilor și al polițiștilor de frontieră din Botoșani.

Marți dimineață, polițiștii din Botoșani efectuează 34 de percheziții în județele Botoșani, Suceava și Neamț la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, efectuează 26 de percheziții domiciliare pe raza județului Botoșani, 7 pe raza județului Suceava și unul în județul Neamț, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele implicate ar fi introdus ilegal țigarete în România din spațiul extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe raza județelor.

12 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani pentru audieri.

La activitate participă polițiști Suceava, Neamț, jandarmi și polițiști de frontieră.

Exit mobile version