Proiectul își dorește implementarea noilor tehnologii virtuale în predarea matematicii.
O delegație de profesori universitari din Turcia a vizitat Liceul Tehnologic „Elie Radu” și a asistat la inaugurarea laboratorului de matematică. Musafirii au sosit la Botoșani pentru o a treia întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+, „Math Teachers’ Adventure of ICT Integration”, curioși să descopere tărâmuri unde nu au mai fost niciodată și să învețe din experiența dascălilor români.
Proiectul, care are ca parteneră și o prestigioasă universitate din Linz, își dorește implementarea noilor tehnologii virtuale în predarea matematicii, pregătirea unui corp de profesori din această disciplină, aceștia urmând să disemineze informațiile astfel încât și dascălii din alte discipline reale să poată apela împreună cu elevii la aplicația numită geogebră.
În fața oaspeților veniți tocmai de la Universitatea Hacettepe din Ankara și Asociația Paydeș din Zonguldak profesorul Luiza Beatrice Tiron a susținut o lecție demonstrativă arătând care sunt avantajele folosirii calculatorului în procesul de predare a matematicii.
La Botoșani, despre această nouă metodă se vorbește grație proiectului implementat de Asociația „Institutul GeoGebra”, care, prin profesorul Beatrice Tiron, a ajuns și la Liceul „Elie Radu”.
După ce li s-au verificat priceperile în ale geometriei, musafirilor li s-au prezentat și câteva momente colorate în muzică și dans tradițional, interpretă fiind Anda Holoșpin, o fetiță de doar 7 ani.
Cum vizita profesorilor turci este de câteva zile, aceștia vor avea timp să viziteze punctele turistice interesante din Botoșani, programând, însă, și o deplasare în Iași, pentru a vedea și un oraș universitar.