Home Cultura Deschidere de stagiune cu spectacolul „Ciudat imobil”

Deschidere de stagiune cu spectacolul „Ciudat imobil”

Piesa pune în valoare dimensiunea socială a ființei umane, precum și importanța comunicării, a comunității, a alterității.

Teatrul „Mihai Eminescu” deschide a 64-a stagiune (2022-2023) cu spectacolul „Ciudat imobil” regizat de Horia Suru, câștigătorul de anul acesta al premiului UNITER pentru cea mai buna regie.

În 2022, Horia Suru a fost distins cu premiul UNITER pentru cea mai buna regie pentru regia integralei “Trilogia minelor” de Csaba Szekely la Teatrul Dramaturgilor Români, București.

Spectacolul are loc sâmbătă, 10 septembrie, și duminică, 11 septembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr.48, la spectacolul „Ciudat imobil”, în regia lui Horia Suru.

Spectacolul pune în valoare dimensiunea socială a ființei umane, precum și importanța comunicării, a comunității, a alterității.

Din distribuție fac parte, drept locatari: Alexandra Acalfoae, Alexandra Vicol, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitraoaie, Daniela Bucătariu, Dragoș Radu, Florin Ainițioaei, Gheorghe Frunză, Ioan Crețescu, Lenuș Moraru, Valentin Popa. Spectacolul include un colaj de texte semnat de Dumitru Solomon. Asistent de regie este Ella Nistor, iar ilustrația muzicală este asigurată de Horia Suru. De decor se ocupă Mihai Pastramagiu, iar costumele sunt asigurate de către Cristian Marin.

„Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari pe această planetă. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități.Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare. În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles. În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.

O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere – acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere al celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că se realizează, cu adevărat, un început al comunicării!”, a explicat Horia Suru.

Premiera piesei de teatru a avut loc pe 28 şi 29 septembrie 2019 şi durează o oră și jumătate, fără pauză.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, tel. 0722. 557.556, de marți până vineri între orele 8.00-21.00, Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231.510.970 și 0735.779.821, program: 12.00-16.00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16.00 la 18.00.

Bietele pot fi achiziţionate și on line.

Exit mobile version