Home Cultura O nouă invitație la festival pentru Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani

O nouă invitație la festival pentru Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani

Actorii botoșăneni au plecat într-o nouă deplasare, de data aceasta la Râmnicu Vâlcea.

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani va participa, cu spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, regia Ion Sapdaru, la a treia ediție a Festivalului VERSUS, care se va desfășura în Râmnicu Vâlcea, în perioada 21-27 noiembrie 2022.

Teatrul Anton Pann, împreună cu Consiliul Județean Vâlcea, își propun să aducă în prim plan unele dintre cele mai bune producții de teatru autohtone independente și de stat, pentru a celebra cultura și, în principal, pentru a promova cea mai importantă ramură culturală – teatrul. Partenerii implicați în acest proiect urmăresc transformarea orașului Râmnicu Vâlcea, pe parcursul unei săptămâni, într-un spațiu de reală comuniune artistică, de informare și educație, de schimburi de idei și de experiență, de creație și inspirație, în vederea realizării unor proiecții de viitor și a materializării lor prin teatru și artă.

Marți, 22 noiembrie 2022, de la ora 18, actorii botoșăneni vor prezenta pe scena Festivalului VERSUS spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec.

Regia, decoruri, coloana sonoră: Ion Sapdaru

Coregrafia: Victoria Bucun

Costume: Alina Dincă

Distribuţia: Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Răzvan Amitroaei, Volin Costin, Cezar Amitroaei.

E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.

Exit mobile version