5 metode simple și inedite pentru a avea un sistem imunitar antrenat pentru orice provocare!

Despre sistemul imunitar s-au scris numeroase articole și s-au făcut diverse studii, mai ales în ultima perioadă, când sănătatea a devenit subiectul principal al vieții. Astfel, găsirea de noi metode pentru întărirea sistemului imunitar a fost în prim plan, ca metodă proactivă față de provocările vremurilor curente cu care ne confruntăm și care ne crează o stare continuă de stres și anxietate.

Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, mai jos gasiti 5 metode naturale, simple și mai puțin cunoscute, dar extrem de eficiente pentru a vă susține sistemul imunitar „antrenat” la cote maxime.

Iată care sunt cele 5 metode simple și inedite care întăresc sistemul imunitar:

1. Fasting

Fastingul sau postul este o metoda modernă care a devenit tot mai populară deoarece ajută corpul într-o multitudine de feluri: de la accelerarea metabolismului, la o energie crescută, la întinerirea organismului și până la repararea celulelor responsabile pentru a ne apăra în fața pericolelor ce survin din mediu. Postitul se face prin a ne abține de la mancare până apune soarele. Adică să avem doar o masă consistentă pe zi , și anume seara, iar până atunci să nu consumăm nimic , doar apă.

Ultimele studii în domeniu relevă faptul că postitul timp de 30 de zile ajută la crearea de noi celule albe, determinând chiar o regenerare a întregului sistem imunitar.

2. Power nap

Se știe că somnul este un element principal în menținerea sănătății organismului . Un somn odihnitor și suficient ca timp este aliatul unui sistem imunitar puternic. Însă, cine spune că nu puteți să vă folosiți de el și în timpul zilei?

Power nap-ul sau în limbajul popular – „a trage un pui de somn” – are numeroase beneficii pentru memorie, creativitate, productivitate, crește nivelul de energie, reduce stresul și ajută corpul să facă față provocărilor zilei, vezi aici și mai multe beneficii.

De regulă, un power nap are un interval de timp până la 25 de minute, care are rolul de a revitaliza organismul. Faptul că avem grijă de organismul nostru și ne luăm timp pentru noi, evitând surmenajul, ajută mult la păstrarea unui sistemului imunitar la cote optime.

3. Yin Yoga

Mișcarea a fost mereu aliatul nostru în materie de sănătate, iar Yoga, alături de meditație, a devenit o practică foarte răspândită în zilele noastre. Există diverse feluri ale acestei practici, care vizează părți distincte ale corpului.

De ce este Yin Yoga atât de interesantă? Ei bine, aceasta vizează țesutul conjuctiv, ca ligamentele,fascia, oasele și încheieturile. Mișcările se execută mult mai lent, lăsându-ți spațiu pentru meditație și pentru a te conecta cu corpul tău. Acest proces lent de centrare și focus pe corp contribuie mult la reducerea stresului, a radicalilor liberi care contribuie la scăderea sistemului protector al organismului.

4. Uleiul de tămâie

Suplimentele alimentare au devenit un obicei în dieta zilnică deoarece este dificil să vă luați toate substanțele nutritive din mâncare. În ultima perioadă s-a constatat o reîntoarcere la tot ceea ce provine de la natură, astfel uleiurile pentru uz intern de la Putereaplantelor.ro cât și tincturile au devenit tot mai populare și de ajutor pentru a vă stimula imunitatea.

Uleiul de tămâie poate fi folosit atât pentru uz extern cât și intern având numeroase beneficii ca: reducerea stresului, a anxietății și a depresiei, a migrenelor, adjuvant în fertilitate, în digestie și îmbunătățește calitatea somnului, toate acestea contribuind direct la întărirea sistemului imunitar.

5. Relațiile

Studiile afirmă că secretul fericirii constă în calitatea relațiilor pe care le aveți de-a lungul vieții. Însă, relațiile influențează nu doar fericirea ci chiar propia existență.

Relațiile calitative și de lungă durată contribuie la un sistem de suport sănătos în momente dificile, la reducerea stresului, stimularea sistemului imunitar și la o creștere a speranței de viață.

Deși, poate, cele 5 metode expuse mai sus, vi se par niște demersuri minore, nu uitați că detaliile fac diferența de multe ori, iar obiceiurile mici și consecvente contribuie la o bună calitate a vieții. Sănătatea se menține pas cu pas, cu fiecare acțiune. De aceea e benefic să nu ignorați importanța lucrurilor pe care le faceți zi de zi.

Sursa foto: pixabay.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.