Femeile iubesc pantofii cu toc și oricât de incomodă ar fi o pereche de pantofi stiletto, în garderoba unei doamne este imposibil să nu găsești o astfel de pereche specială pusă pe un tron.
O pereche de pantofi cu toc îți poate conferi mai multă încredere, o postură specială, poate anima și scoate din anonimat orice ținută, dar purtarea zilnică vine cu o serie de probleme care îți pot afecta ireversibil sănătatea.
Pantofii cu toc: un aliat al ocaziilor speciale, un supliciu în rutina zilnică
Pantofii cu toc nu se împacă prea bine cu rutina și sarcinile de zi cu zi. Când lucrezi vrei să te simți în largul tău, vrei să ai o libertate de mișcare sporită și încrederea că nu te vei întoarce acasă epuizată. Dacă confortul primează în viața ta sau vrei să faci o schimbare, în zilele lucrătoare și oricând ai nevoie de un confort sporit, îți poți anima ținuta cu o pereche de balerini din piele naturala. Balerinii pe care ePieleNaturala.ro ți-i pune la dispoziție într-o varietate de culori îți pot scoate orice ținută de primăvară în evidență și îți oferă confortul pe care o pereche clasică de tocuri nu l-ar putea oferi.
Dacă obișnuiai să începi primăvara mergând pe tocuri zi de zi, trebuie să cunoști riscurile impuse de purtarea regulată a acestor încălțări. Slăbirea tendoanelor, afectarea coloanei sau apariția prematură a varicelor sunt doar unele efecte extrem de problematice pe care medicii ortopezi le corelează cu purtarea regulată a tocurilor.
1. Efectele pantofilor cu toc înalt asupra coloanei lombare
Dacă pantofii cu toc fac parte din rutina zilnică, în timp, centrul de greutate al corpului se modifică iar această modificare afectează coloana lombara. Dacă poziția fiziologică este curbată, purtarea regulată a pantofilor cu toc determină aplatizarea curburii și predispoziția spre afecțiuni precum spondilolistezisul. Deformarea curburii poate fi iremediabilă și odată cu instalarea unei afecțiuni de acest tip, durerile de spate nu dispar nici după revenirea la încălțările cu talpă joasă.
2. Afectarea tendoanelor
Medicii ortopezi atenționează că purtarea tocurilor înalte declanșează scurtarea tendonului lui Ahile, provocând dureri și spasme musculare. Acest tendon are rolul de a conferi flexibilitate în mișcare, mersul regulat pe tocuri exercită o forță prea mare asupra tendoanelor, iar încordarea constantă este extrem de problematică pe termen lung. Pe lângă afecțiunea tendoanelor, odată cu forțarea mușchilor gambei, se instalează dureri și o oboseala musculara extinsă.
3. Afectarea venoasă
Afectarea venoasă este un alt efect al purtarii tocurilor pe termen lung. Tocurile înalte influențează aplecarea gleznelor și determină restricționarea circulației din zona membrelor inferioare. Această afecțiune nu este doar inestetică, ci și ireversibilă, determinând scurtarea cronică a gleznei și dureri la nivelul tendoanelor.
Purtarea tocurilor zi de zi poate fi un adevărat calvar prin afecțiunile declanșate de aceste încălțări frumoase, dar critice pentru bunăstarea ta pe termen lung. Purtați ocazional, nu vor declanșa afecțiuni ireversibile, iar dacă te întrebi ce să alegi pentru a evita riscurile, medicii ortopezi recomandă în rutina zilnică încălțămintea cu talpă moale care se mulează pe picior.
Acestea fiind spuse, primăvara trebuie să te pui pe tine pe primul loc și să eviți în rutina zilnică artificiile incomode care îți pot pune sănătatea în pericol. Poți epata prin starea ta de bine și în ținutele compuse cu ajutorul balerinilor, încălțările care îți protejează articulațiile și îți asigură confortul de care ai nevoie pentru a finaliza cu brio toate sarcinile.
Sursa Romedic.ro
Sursa foto Unsplash