Cele mai intalnite tipuri de alergii

Alergiile sunt reactia exagerata a organismului la factorii externi, perceputi de catre acesta daunatori. Traducand cuvantul „alergie” intelegem mult mai bine sensul acestuia, intrucat inseamna „reactie diferita”.

Alergia se prezinta a fi o modalitate prin care organismul raspunde la anumite impunsaturi ale mediului inconjurator, insa nu sunt vizate toate persoanele, ci din contra, procentul persoanelor afectate este mai scazut decat al persoanelor neafectate. Exista indivizi ce nu au avut vreodata astfel de reacții.

Iata cele doua tipuri de alergii des intalnite in randul oamenilor

Alergii de tip respirator

Alergenele ce declanseaza alergiile de tip respirator sunt intalniti deseori in aer. Acestia se impart in doua categorii mari si anume cei din interior si cei din exterior. 

Alergenii din interior

Printre alergenii din interior se numara acarienii din praful de casa, mucegaiul si gandacii de bucatarie. Cei mai frecventi alergeni intalniti sunt cei din praful de casa. Acestia pot afecta atat adultii, cat si copiii si pot ajunge extrem de usor in aer prin multiplele activitati banale pe care le desfasuram zilnic. Aranjarea patului, stergerea prafului de pe mobila sau datul cu matura sunt doar unele din activitatile prin care acarienii pot fi raspanditi in aer si apoi inhalati. Unul dintre principalii acumulatori de astfel de acarieni este aerul conditionat.

Alergenii din exterior

Alergenii de exterior pot fi gasiti in polenul anumitor plante sezoniere. Ambrozia se numara printre plantele ce provoaca adesea alergii. Aceasta planta invaziva este foarte raspandita, regasindu-se in majoritatea zonelor tarii, exceptând zonele montane. Ajungand la maturitate, ambrozia produce o cantitate foarte mare de polen, fiind raspandit cu usurinta de vant. 

Simptome 

Simptomele acestor alergii sunt asemanatoare, variind de la persoana la persoana, insa printre cele mai intalnite sunt stranutul, iritatia la nivelul ochilor, secretii nazale, dificutati in respiratie si asa mai departe. Sunt nenumarate siteuri precum putereaplantelor.ro ce pun la dispozitie diferite remedii – aici gasesti tratamente naturale impotriva alergiei de tip respirator in functie de nevoile tale. Alergiile pot fi tratate cu usurinta cu remedii naturiste, intrucat unele simptome nu necesita o medicamentatie puternica. Un lucru bine stiut de toata lumea este ca medicamentele in exces dauneaza organismului. De cele mai multe ori preferam sa fugim la farmacie si sa luam cateva pastile, desi sunt momente in care le putem inlocui cu altfel de remedii. 

Alergii alimentare

Alergiile alimentare sunt, de altfel, printre cele mai frecvente in randul copiilor, desi pot aparea oricand pe parcursul vietii. Alergia alimentara poate aparea chiar si din cauza unui aliment sau unei substante ce a fost consumata constant. In functie de cat de bine primeste organismul acea substanta pe care o considera daunatoare, simptomele pot fi usoare sau severe. De la o simpla eczema ce apare dupa o perioada mai lunga de timp de la consumarea alimentului problema, la anafilaxie care apare la scurt timp dupa consumare si poate pune viata in pericol, intrucat afecteaza respiratia, tensiunea arteriala si ritmul cardiac. 

Alergiile trebuie tratate cu seriozitate, deoarece simptomele acestora ne pot afecta viata de zi cu zi, incepand cu somnul. Oboseala acumulata cu restul simptomelor nu rezulta decat un ritm incetinit de viata, fara energie si fara stare de bine. 

Sursa foto – unsplash.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.