Emoții la noul job? 3 soluții eficiente pentru a-ți depăși definitiv temerile!

Ca orice schimbare majoră din viață, un nou loc de muncă aduce cu el, pe lângă satisfacția reușitei, și o serie de stări, precum anxietatea și stresul. Pentru că suntem puși în fața unei situații noi, într-un mediu necunoscut, ne facem tot felul de griji în legătură cu ceea ce va urma. Este de la sine înțeles că toți ne dorim să facem o impresie cât mai bună și să ne integrăm cât mai rapid. Așa că este foarte important ca tu să știi ce ai de făcut pentru a fi cea mai bună versiune a ta la noul job.

Află ce poți face pentru a scăpa definitiv de emoții

Deși există o mulțime de recomandări, fie ele clasice sau inedite (să ieși cu noii colegi în pauza de cafea, să pui întrebări încontinuu etc.), cel mai important este să înțelegi că puterea de a depăși emoțiile vine din interiorul tău. De aceea, trebuie să te concentrezi mai mult asupra ta și mai puțin asupra factorilor externi, atunci când dorești să ai control asupra a ceea ce simți.

  1. Prima și cea mai ușoară măsură pe care o poți lua este să ai grijă de înfățișarea ta. Acordă atenție tuturor detaliilor legate de îngrijirea ta personală: la cum îți aranjezi părul, cum îți îngrijești unghiile, cum alegi deodorantul și parfumul. De asemenea, cântărește cu atenție alegerile vestimentare. Alege ținute potrivite pentru mediul respectiv și asigură-te că le accesorizezi într-un mod adecvat, care îți oferă și confort în același timp. De exemplu, în cazul femeilor, la cămașă și fustă, se pot adăuga pantofi de damă casual, pentru a te asigura că vei fi comodă pe tot parcursul zilei. Toate acestea te vor transforma într-o prezență plăcută pentru cei din jurul tău.
  1. Preocupă-te de starea ta generală. Pentru a face față noilor provocări, ai nevoie să fii odihnit, să te hrănești sănătos și să ai un nivel de energie ridicat. De aceea, este recomandat să te asiguri că dormi suficient (aproximativ 8 ore pe noapte) și că faci alegeri sănătoase în privința mâncării (legume, fructe, evitarea alimentației junk-food și a exceselor). Mai mult decât atât, poți apela la diverse metode de a te odihni și de a-ți limpezi mintea. Una dintre ele este meditația, căreia îi poți acorda 5-10 minute pe zi. Nu în ultimul rând, practică un sport care îți place pentru a te simți cât mai energic.
  1. Propune-ți să ai încredere în tine. Deși pare foarte dificil la început, există mai multe căi prin care poți atinge acest obiectiv. Prima opțiune este să îți amintești toate calitățile pe care le ai și rezultatele bune pe care le-ai obținut în trecut. Chiar dacă uneori par nesemnificative, ele te vor ajuta să te descurci mai departe. De asemenea, evită să te compari cu cei din jurul tău, pentru că vei avea tendința să te simți inferior, fără să știi cu adevărat prea multe despre ei. Nu în ultimul rând, apelează la zicala “Fake it ‘til you make it!”, adică “Prefă-te până reușești”. Chiar dacă uneori te simți copleșit de o provocare, comportă-te ca și când ai fi stăpân pe situație. În final, vei vedea că ești mai puternic și mai pregătit decât ți-ai imaginat.

În concluzie, îngrijorează-te mai puțin pentru factorii pe care nu îi poți controla. Concentrează-te asupra ta și a felului în care te poți pune cel mai bine în valoare. Emoțiile vor dispărea pentru că tu controlezi felul în care te simți!

Sursa foto: shutterstock.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.