Iată 3 modalități prin care îți poți crește puterea de concentrare în timp ce muncești – Vezi AICI!

În lumea modernă, în care toată lumea este mereu supusă unui val constant de distragere, concentrarea devine o abilitate prețioasă, așadar, fie că lucrezi sau încerci să studiezi pentru examene importante, abilitatea de a-ți menține atenția asupra task-urilor este esențială pentru a avea succes.

Din fericire, există modalități eficiente prin care îți poți crește puterea de concentrare în timp ce muncești, iar mai jos vei descoperi câteva dintre acestea!

Iată cum să-ți crești randamentul atunci când ești la job

  1. Practică meditația

Meditația este o tehnică veche de câteva mii de ani, care a câștigat popularitate în era modernă, datorită beneficiilor ei demonstrate științific în ceea ce privește concentrarea și gestionarea stresului. Această practică te poate ajuta să-ți antrenezi mintea să fie mai concentrată și mai puțin predispusă la divagare.

În meditație, scopul este să-ți antrenezi mintea să se concentreze pe un singur lucru, de obicei, respirația sau o imagine mentală. Acest lucru te va ajuta să-ți dezvolți abilitatea de a te concentra pentru perioade mai lungi de timp.

2. Stabilește obiective și organizează-ți timpul

Pentru a crește puterea de concentrare, este esențial să ai un plan și să știi exact ce dorești să realizezi înainte de a începe munca, pentru că acest lucru te va ajuta să-ți menții mai ușor atenția asupra sarcinilor.

– Identifică cele mai importante sarcini pe care trebuie să le realizezi într-o zi și acordă-le prioritate, utilizând o listă de sarcini pentru a-ți organiza gândurile și a fi sigur că nu te pierzi în detalii nesemnificative.

– Atunci când ai un termen limită, ești mai puțin predispus să te lași distras de alte activități, așa că introdu termenele limită ca un instrument de gestionare a timpului, ca să-ți menții concentrarea.

– Apelează la tehnica Pomodoro, care implică munca intensă pentru 25 de minute, urmată de o pauză scurtă de 5 minute. Repetă acest ciclu de patru ori, apoi ia o pauză mai lungă de 15-30 de minute, iar această metodă te poate ajuta să te concentrezi și să fii productiv pe termen scurt, iar apoi să-ți reîmprospătați mintea în timpul pauzelor.

3. Creează un mediu de lucru propice concentrării

Nu în ultimul rând, mediul de lucru poate avea un impact semnificativ asupra capacității de a te concentra, așa că încearcă să creezi un spațiu care să fie potrivit pentru munca eficientă și concentrarea sporită.

– Îndepărtează orice elemente care te pot distrage, cum ar fi telefoanele mobile sau notificările, închide toate ferestrele neesențiale pe computer, ca să nu accesezi rețelele sociale.

– Asigură-te că ai suficientă lumină naturală sau artificială pentru a lucra, fără să te simți obosit sau somnoros, cu ajutorul unei lumini bune, care poate ajuta la menținerea nivelului de energie și concentrare.

– Pentru unele persoane, ascultarea muzicii de fundal poate îmbunătăți concentrarea, în timp ce altele preferă liniștea completă. Experimentează cu diferite tipuri de sunet, ca să vezi care ce te ajută cel mai bine să te concentrezi.

– Nu în ultimul rând, pe mulți îi ajută să aibă la îndemână mici recompense dulci, pe care le gustă după ce termină un anumit task, crescându-și motivația, ca să se poată bucura de acea gustare. Spre exemplu, dacă vrei ceva sănătos, găsește aici produsele marca Chocolates Sole, pe site-ul celor de la scufita-rosie.ro, care ți-a pus la dispoziție numeroase arome, care mai de care mai gustoasă!

În concluzie, creșterea puterii de concentrare în timp ce muncești necesită efort și practică constantă, însă prin meditație, stabilirea obiectivelor clare și organizarea timpului, precum și crearea unui mediu de lucru propice concentrării, poți îmbunătăți semnificativ abilitatea de a te concentra și a fi mai productiv.

Sursă foto: Unsplash.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.