Reguli esențiale în rutina de îngrijire a tenului

O piele sănătoasă și frumoasă se poate obține și fără investiții financiare exagerate în proceduri și produse extrem de scumpe. Însă este esențial să te obișnuiești cât mai devreme cu o rutină zilnică de îngrijire.

Cei trei pași care trebuie respectați cu strictețe sunt curățarea, tonifierea și hidratarea.

Curățarea tenului te poate feri de acnee și iritații

Specialiștii în dermatologie recomandă curățarea tenului la începutul și la finalul zilei. Machiajul, transpirația și poluarea din aer pot să astupe porii și să conducă la iritații și inflamații. Punctele negre care se formează cu timpul – un amestec de sebum și murdărie – pot și și eliminate în clinicile și saloanele de specialitate. Însă este mult mai bine să evitați încărcarea tenului prin curățarea constantă. Apa micelară este o foarte bună soluție, iar unele produse multiefect pot să și hidrateze și să hrănească pielea. Alege întotdeauna produsul (apă micelară, loțiuni, geluri de curățare etc.) în funcție de recomandările unui medic dermatolog sau ale unui specialist în cosmetică.

O dată la câteva săptămâni se recomandă și exfolierea sau peeling-ul, care elimină straturile de celule moarte și redau strălucirea naturală a pielii.

Demachierea și curățarea pielii sunt mult mai importante pe timp de vară decât iarna. În anotimpul călduros, pielea are tendința de îngrășare. Acneea și dermatita seboreică sunt doar două dintre afecțiunile care au tendința de a se dezvolta mai ales vara. Același lucru este valabil și pentru micoze.

Hidratarea combate uscarea pielii și ridurile

Foarte important de știut este că, pe timp de vară, este bine să folosești creme hidratante cu factor ridicat de protecție solară, în cazul în care urmează să te expui la razele UV. Acestea te vor feri nu doar de arsuri, ci și de îmbătrânirea prematură a pielii.

Femeile asiatice sunt recunoscute pentru pielea lor frumoasă, întreținută cu produse și formule inspirate din rețetele vechi de mii de ani. Printre produsele cele mai utilizate de femeile coreene se numără cremele pentru față de la Wowskin, iar acum sunt disponibile și pe piața din România.

Pe lângă cremele hidratante, este bine să te hidratezi suficient și din interior. Consumă cel puțin 2 litri de lichide zilnic – apă, sucuri, supe etc. – nu doar pentru a menține aspectul sănătos al pielii, ci și pentru a-ți ajuta întregul organism să funcționeze în parametri optimi.

Este important, de asemenea, aportul de antioxidanți. Aceștia combat stresul oxidativ, care are ca efect îmbătrânirea prematură. Mai mult, acest proces eliberează în organism peroxizi și radicali liberi, care pot genera o serie de boli și afecțiuni grave. Profită din plin de darurile verii, consumând cât mai multe legume și fructe proaspete!

Tonifierea împiedică „lăsarea” pielii

Aplicarea unei soluții pentru tonifiere este recomandat să se facă seara, înainte de culcare, după curățarea tenului de machiaj și impurități. Combinate cu masajul ușor al pielii, loțiunile tonice vor acționa peste noapte, iar tenul tău va arăta dimineața proaspăt și odihnit.

Respectând cele trei reguli de bază ale îngrijirii pielii enumerate mai sus, vei constata că nu doar vei arăta mai bine, dar te vei și simți mai bine. În perioadele în care îți este mai greu să ajungi la cosmetică pentru curățarea pielii în profunzime, masaj sau peeling, poți chiar să îți prepari acasă măști și alte produse de îngrijire. Important este să nu sari peste aceste etape necesare pentru menținerea sănătății și frumuseții tale.

Sursa foto: Pixabay.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.