Home Diverse Sesiunile de coaching 1 la 1 cu angajatii: ce aspecte trebuie sa...

Sesiunile de coaching 1 la 1 cu angajatii: ce aspecte trebuie sa ai in vedere pentru sesiuni de coaching reusite

Sesiunile de coaching sunt o super metoda prin care poti comunica eficient cu angajatii tai. Este o idee foarte buna sa organizezi sedinte de echipa frecvente, chiar si intalniri in afara locului de munca, precum teambuilding-urile sau seminariile, insa sesiunile de coaching 1 la 1 nu trebuie sa lipseasca nici ele din arsenalul tau.

Fie ca lucrezi in resurse umane, ai propria afacere sau iti doresti sa iti deschizi un business in viitor, relationarea cu echipa ta trebuie intotdeauna sa fie la cel mai inalt nivel pentru ca o companie sa aiba succes.

Descopera ce aspecte trebuie sa ai in vedere daca vrei sa organizezi sesiuni de coaching de succes

Nu te concentra pe critica

Critica nu este cea mai buna metoda de a educa si de a ii ajuta pe ceilalti sa evolueze. Critica poate fi deseori toxica, deoarece persoanele criticate ajung sa isi piarda increderea in abilitatile lor, dar si sa acumuleze frustrari. De aceea, intr-o discutie 1 la 1 cu angajatul nu te axa niciodata pe a-l critica pe acesta sau pe a aduce in fata lucruri negative. Acest lucru nu inseamna sa comunici doar lucruri pozitive, ci mai degraba sa te focusezi pe a-l ajuta sa imbunatateasca aspectele care nu sunt satisfacatoare.

Include cuvinte de apreciere

 Aprecierea este importanta pentru fiecare dintre noi la locul de munca. Avem nevoie sa stim ca suntem apreciati, ca munca noastra are un impact pozitiv si ca facem lucrurile bine, cu talent si in cunostinta de cauza. De aceea, orice sesiune de coaching trebuie sa implice si cuvinte de apreciere sau de lauda, pentru a evidentia lucrurile pe care angajatul le face bine, la care se pricepe. In acest mod, iti vei motiva echipa pe termen lung.

Nu consuma mai mult timp decat este necesar

O sesiune de coaching nu reprezinta un prilej pentru a discuta despre vreme si nici o sedinta de psihoterapie. Angajatii tai vor aprecia daca pastrezi aceste discutii 1 la 1 intr-o limita de timp rezonabila, pentru a le permite sa se ocupe si de alte taskuri, proiecte sau responsabilitati. 

Vorbeste despre beneficii

Beneficiile si vestile bune legate de job sunt mereu bine primite, iar angajatii tai se vor bucura cu siguranta sa descopere ca te gandesti la ei si la ceea ce isi doresc. Le poti oferi acestora zile de telemunca saptamanal, decontarea transportului, abonamente la sali de fitness, la clinici medicale private, dar si cadouri de zilele lor de nastere. Pe boutiquecadeaux.ro gasesti cosuri cadou pentru zona corporate pe care le poti oferi atat domnilor, cat si doamnelor si domnisoarelor.

Sesiunile de coaching 1 la 1 pot avea rezultate excelente daca le folosesti pentru a-ti ajuta angajatii sa evolueze si sa aiba mai multa incredere in abilitatile lor. Inspira-te din sfaturile de mai sus pentru a conduce sedinte 1 la 1 de succes, in care sa pui accentul pe calitatile si aprecierea pentru cei cu care lucrezi, reusind in acelasi timp sa le explici ce poti imbunatati in munca lor de zi cu zi.

Sursa foto: pexels.com

Exit mobile version