Home Economie ANAF a facut-o si pe asta! Decizie neplacuta pentru zeci de mii...

ANAF a facut-o si pe asta! Decizie neplacuta pentru zeci de mii de CONTRIBUABILI

Sunt aproape 145.000 de contribuabili romani afectati de masura luata, din aceasta luna, de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Ai restante de plata la bugetul de stat sau la celelalte bugete ? Poti fi printre cei carora ANAF le-a facut „bucuria”.

ANAF a publicat inca o lista cu datornici la bugetul de stat si la celelalte bugete publice, dupa ce, in 3 mai, a publicat alte doua liste, care cuprindeau contribuabilii mijlocii si mari cu datorii  neplatite la stat. Pe noua lista se afla 144.829 de contribuabili mici si institutii publice, fiind vorba de contribuabili cu restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016.
 
In total, datoriile neplatite ale acestora insumeaza 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro). Surpriza insa, circa 81% din aceste datorii sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.
 
„144.829 de contribuabili mici si institutii publice  cu restante mai mari de 10.000 lei la 31.03.2016, inregistreaza obligatii fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezinta arierate nerecuperabile”, precizeaza ANAF
 
Pe lista publicata de ANAF nu apar firmele cu obligatii fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, cele a caror executare este suspendata si cele care au termene de plata stabilite in planul de reorganizare judiciara.
 
„De asemenea, sunt exceptati de la publicare contribuabilii ale caror obligatii fiscale restante inscrise in certificatul de atestare fiscala sunt mai mici sau egale cu suma de rambursat/restituit”, a mai comunicat ANAF.
 

Exit mobile version