Fermierii din SUA au inceput sa planteze usturoi romanesc, in special soiul rosu, supranumit usturoiul elefant.
Americanii fac un profit frumos din vanzarea semintelor, cel mai cautat soi fiind cel din zona Ardealului.
Americanii prefera usturoiul romanesc pentru aroma sa unica, care da savoare bucatelor, dar il folosesc si in medicina naturista.
Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, sustine ca usturoiul este un aliment-minune, atunci cand vine vorba de sanatate.
„Ustoroiul e foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar, pentru tratarea gripei, TBCului, a febrei tifoide, pentru dizenterie, reumatism si ajuta digestia. Acesta, consumat regulat, trateaza chiar si celulita. Este bogat in acizi organici, enzime, potasiu, vitamina C si iod”, a spus Gheorghe Mencinicopschi.
Fermierii americani sustin ca soiurile de usturoi romanesc se vand pe bani frumosi, deoarece sunt mult mai aromate si isi pastreaza proprietatile chiar si jumatate de an.