Home Economie FISCUL bate la usa! Controale tintite pe anumite firme. Vezi motivul

FISCUL bate la usa! Controale tintite pe anumite firme. Vezi motivul

Agentia Nationala de Administrare Fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca desfasoara, pana la finele lunii, o operatiune de verificare a agentilor economici care detin atestate pentru comercializarea si distributia produselor energetice, bauturilor alcoolice si tutunului prelucrat.

Printr-un comunicat de presa ANAF a anuntat ca desfasoara, prin Directia Generala a Vamilor, o operatiune de identificare si avertizare a agentilor economici care vand, in sistem angro/ en detail, produse energetice, bauturi alcoolice si tutun prelucrat.

De altfel, campania Fiscului a inceput de doua saptamani si se va incheia pe 31 ianuarie, scopul fiind acela de a informa firmele din domeniu asupra consecintelor nedepunerii, pana la termenul-limita legal (15 februarie), a cererilor pentru obtinerea noilor atestate pentru comercializarea produselor amintite.

Vizate in aceasta perioada de controalele Fiscului sunt societatile care nu au depus cereri pana la acest moment pentru obtinerea noilor atestate, in contextul in care exista prevederi legale intrate recent in vigoare, iar atestatele emise in baza legislatiei vechi nu vor mai fi valide din 15 februarie.

„Scopul acestei actiuni este de a informa operatorii economici despre noile prevederi legale, dar si de a preintampina desfasurarea activitatii de distributie si comercializare in sistem angro/en detail de produse energetice si/sau distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, fara detinerea unui atestat”, se arata in anuntul de la ANAF.

Reprezentantii institutiei mai transmit ca vanzarea sau distributia bauturilor alcoolice ori tutunului dupa data de 15 februarie, fara respectarea prevederilor, va constitui infractiune sau contraventie, dupa caz.

Exit mobile version