Vezi ce trebuie sa faca FERMIERII pentru a intra in posesia RENTEI VIAGERE!

In cazul decesului rentierului, renta datorata acestuia in anul 2013 poate fi incasata de mostenitorii sai.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Centrul Judetean Botosani, informeaza ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2013, rentierii trebuie sa se prezinte la Centrul judetean, in perioada 1 martie – 31 august 2014 (in zilele lucratoare) pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar/curator/tutore, in baza unei procuri autentice/curatela/hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

De asemenea, rentierul agricol trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

– carnetul de rentier agricol;

– contractul de arendare sau instrainare;

– actul de identitate in original;

– document coordonate bancare (optional);

– decizia de la comisia de expertiza medicala actualizata, pentru gradele de invaliditate I si II (daca decizia nu prevede ca dosarul este nerevizuibil), in original si in copie.

Renta viagera agricola inceteaza la data decesului rentierului. In cazul decesului rentierului, renta datorata acestuia in anul 2013 poate fi incasata de mostenitorii sai, doar daca, pana la 15 octombrie 2014, mostenitorii vor prezenta la Centru judetean al APIA Botosani urmatoarele documente: carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original si copie), actul de succesiune (certificat de mostenitor sau certificat de calitate de mostenitor, certificat de legatar, hotarare judecatoreasca de succesiune investita cu formula „definitiva si irevocabila” (original si copie), B.I/C.I./pasaport al mostenitorului (original si copie), imputernicire/declaratie notariala din care sa reiasa acordul celorlalti mostenitori privind solicitarea si incasarea rentei viagere agricole datorata rentierului (original), precum si un extras de cont pe numele solicitantului.

Prezenta anuala a rentierilor la sediul Centrului  judetean APIA Botosani, in perioada 1 martie – 31 august 2014, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol este o conditie esentiala pentru a beneficia de renta cuvenita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.