Home Economie Viceprimar iesean: „Moldova este exclusa in mare parte din ceea ce inseamna...

Viceprimar iesean: „Moldova este exclusa in mare parte din ceea ce inseamna investitii”, iar „un grup din sudul tarii decide totul in Romania in favoarea lor”

Ar trebui ca in toate judetele Moldovei lumea sa protesteze pentru modul in care au fost facute alocarile bugetare pentru Moldova.

E ceea ce spune un viceprimar al municipiului Iasi, Radu Botez, care este si vicepresedinte al ALDE Iasi, care atrage atentia ca cele mai multe fonduri pebtru investitii sunt dirijate spre judetele din sudul tarii. Asta in conditiile in care cei mai multi membri ai Guvernului, inclusiv secretarii de stat, sunt din judete din sudul tarii, mai exact din Teleorman, Olt, Dolj, Dambovita, Constanta si Ialomita.

Asadar, inca o critica la adresa guvernului PSD-ALDE, care vine chiar de la un membru al unuia din cele doua partide ce alcatuiesc coalitia puterii actuale, PSD-ALDE.

Din nou, investitiile Moldovei nu se afla pe lista de prioritati a guvernului pentru niciun proiect major.

„Eu mi-as dori un mars de solidaritate in toate orasele Moldovei cu privire la modul in care a fost intocmit bugetul Romaniei si la modul in care Moldova este exclusa in mare parte din ceea ce inseamna investitii. Ar trebui un demers al tuturor parlamentarilor din Moldova in ceea ce priveste modul in care se fac alocarile bugetare. Nu se poate ca un grup de oameni din sudul tarii sa decida toate lucrurile pentru o tara in favoarea lor. Daca bugetul se voteaza in sensul asta, atunci este un minus colosal atat pentru Iasi, cat si pentru celelalte judete ale Moldovei“, a declarat Radu Botez.

Exit mobile version