Iasi: Spectacol de teatru-dans la Opera Nationala Romana

  0
  65

  Opera Nationala Romana Iasi va invita la spectacolul de teatru-dans „BAL”, vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 18.30, la Casa de Cultura a Studentilor.

  Regia si coregrafia sunt semnate de Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria), asistenti coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai.
  Interpreteaza Ansamblul de Balet al Operei Nationale Romane din Iasi: Adrian Spatarescu, Iulian Ciapa, Oana Iftime, Pamela Tanase, Monica Mihai, Elvis Gache, Roua Raut, Manuela Giuverdea, Catalin Pandel, Dumitru Buzincu, Roxana Dorin, Bogdan Tuluc si Gheorghe Iftinca.
  In rolul principal: Beatrice Rancea.
  Bal este o calatorie dansanta si muzicala in anii ‘70. Spectacolul este conceput in doua parti, contrastul dintre acestea fiind puternic evidentiat: prima parte se petrece intr-un local, iar a doua pe o plaja, in firescul naturii. Atmosfera partii a doua este mult mai poetica: cei care, mai inainte s-au afirmat printr-un dans plin de culoare isi prezinta acum propria lor soarta, singuratatea si diferitele momente unice din viata. Materialul sonor ne ofera piese apartinand celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz pana la canzonette, de la muzica clasica pana la muzica moderna, intr-un amalgam de stiluri si atitudini.
  „Ideea spectacolului  s-a nascut in baza filmului meu preferat: Ettore Scola – «Balul», care constituie marturia fara text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor si relatiilor umane, precum si a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentreaza asupra istoriei, ci asupra personajelor care isi cauta fericirea valsand solitar”, spune Yvette Bozsik despre BAL.
  Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc in stilul „Bozsik” despre dorinte si vise nerealizate, despre singuratate si iubire, despre alienare, interiorizare si cautare de sine.
  Biletele s-au pus in vanzare la Agentia Operei, dar si la Cafeneaua Maideyi, pretul unui bilet fiind de 30 de lei la stal, 20 de lei la balcon.

  NO COMMENTS

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here