AcasăIeșirea din STAREA DE URGENȚĂ a dus la recuperarea parțială a pierderilor...
Array

Ieșirea din STAREA DE URGENȚĂ a dus la recuperarea parțială a pierderilor din timpul pandemiei

Redeschiderea de la jumătatea lunii mai a adus o recuperare în comerț și servicii. Service-urile auto și frizeriile, încasări la jumătate față de normal în comparație cu aceeași perioadă din anul trecut.

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare au avut venituri în creștere cu peste 330% în luna mai, când s-au redeschis odată cu relaxarea restricțiilor, recuperând astfel din prăbușirea de 80% din luna aprilie.

Sălile de jocuri de noroc, foarte puternic afectate de restricțiile impuse odată cu pandemia, au avut în luna mai o cifră de afaceri cu 97% mai mică față de luna mai 2019. Față de luna aprilie a acestui an, cifra a scăzut cu 4%. În aprilie față de martie, cifra scăzuse, însă, cu 95%.

Sălile de jocuri de noroc, printre cele mai afectate de restricțiile impuse odată cu pandemia, au avut în luna mai o cifră de afaceri cu 97% mai mică față de aceeași lună a anului trecut. Față de luna aprilie, totuși, au avut o cifră de afaceri cu 4% mai mică. Aceasta, în condițiile în care în aprilie înregistra un declin de 95% față de martie.

Cifra de afaceri a agențiilor turistice a crescut cu 29% față de aprilie, dar sunt tot cu 87% mai mici față de luna mai 2019. Situație similară și la restaurante, care au avut afaceri în creștere cu 40%.

Comerțul cu autovehicule a crescut cu peste 36% în mai, față de luna aprilie, ajutat de sectorul de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56%). Cu toate acestea, nivelul este cu 34% sub nivelul de anul trecut.

Mai 2020 comparativ cu aprilie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 36,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56,2%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+36,6%) și la comerţul cu autovehicule (+30,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 26,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 42,2%, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+331,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29,0%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,3%). Cifra de afaceri din activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative a scăzut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,1%.

Mai 2020 comparativ cu mai 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, a înregistrat o scădere cu 34,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-46,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-22,0%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,2%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 92,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a înregistrat o scădere cu32,1% faţă de luna mai 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1%mai mică comparativ cu luna mai 2019, ca urmare a scăderilorînregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-86,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-42,5%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-42,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.

Perioada 1.I-31.V.2020 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019

În perioada 1.I-31.V.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 19,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-26,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-15,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,1%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 60,2%.

În perioada 1.I-31.V.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 17,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.V.2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, influențată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-43,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-39,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-36,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-26,2%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-20,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2020,a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,4% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Sorin Bozdon on Locuri de munca in Germania
Mai terminati odata! on 23 august 2013 – Vine Apocalipsa!
MUIE ROMANIA !!! on MODIFICARI la Codul Rutier
virginia manu on PILDA ZILEI: Te-am invatat
liviu cioroaba on SFORAITUL poate ucide!
virginia manu on PRINTESA DIANA, asasinata!
INSURATELU VIORICA on 48 de romani CAPTIVI in LIBIA
Zugravescu Mihaela B on Cautam colaboratori!
eleonora hreniuc on DOAR O VORBA: Parloaga din ograda
Ziarul Adevarul on BANCUL ZILEI: Acelasi material
Sebastian Butu on FENOMEN RAR in decembrie 2013!
Agentie Matrimoniala on BANCUL ZILEI: Agentia matrimoniala
Eutanasiati Maidanez on FAMILIA LUI IONUT, atacata de caini!
ionescu crenguta on COJILE DE BANANE fac minuni!
Anunturi Libertatea on SERBAN HUIDU revine in televiziune!
TRAIAN TANASA on Pacalelile de 1 APRILIE!
Mocanu Nicolae on A murit din cauza unui OU!
IACOB VIOREL on ANUNT DE ANGAJARE
motoc cristian on POLITISTII incep PROTESTE !
Mitrea Stefan on POLITISTII incep PROTESTE !
Doina Balasa on Dolarul a luat viteza
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
nicu stratulat on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
un alegator on Surpriza la BALUSENI!
un pnlist on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
psihanalistul on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
UN PRIETEN on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
CORURILE DE COPII on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
cursurigratisonline on Euro scade spre 4,55 lei