600 de euro pe luna timp de 2 ani. E LEGE intr-un stat european si SE APLICA si unei categorii de ROMANI!

De aceasta lege vor beneficia si romanii plecati la munca intr-un stat european. Mai exact, in ce stat si in ce conditii se va acorda acest beneficiu ?

”Masuri de incluziune activa si de sprijin de venit” sau „venit de baza”, asa se numeste noul pachet de legi aprobat saptamana trecuta de consiliile regionale de pe teritoriul Italiei, prin care persoanele fara loc de munca sau cu venituri mici pot primi un ajutor lunar de 600 de euro, timp de doi ani.
 
Ajutoarele vor putea fi solicitate atat de cetatenii italieni, cat si de cei straini, inclusiv romani, care au o situatie materiala ce nu le permite un trai decent: lipsa unui loc de munca sau venituri foarte mici.
 
Nu a fost stabilit inca modul in care se va proceda pentru solicitarea acestui ajutor. Insa, conditiile care trebuie indeplinite pentru acordarea beneficiului se cunosc deja.
 
In primul rand, solicitantul va trebui sa faca dovada ca intentioneaza sa patrunda pe piata muncii sau sa se reorienteze din punct de vedere profesional, prin cursuri de formare profesionala, prin inscrierea la agentiile locale de ocupare a fortei de munca sau prin participarea la seminare, workshop-uri sau conferinte dedicate integrarii pe piata muncii, informeaza actualitatea.it
 
Agentiile de ocupare a fortei de munca vor pune la dispozitia fiecarui inscris trei oferte de munca corespunzatoare calificarii profesionale a acestuia.
 
In cazul in care somerul le va refuza pe toate cele trei, acesta va pierde dreptul de a beneficia de ajutorul de 600 de euro, atrag atentia reprezentantii regionali.
 
Cine va putea primi ajutorul ?
 
Cei 600 de euro pot fi incasati de romanii care si-au pierdut locul de munca sau sunt platiti cu un salariu din care nu reusesc sa isi asigure strictul necesar unui trai decent si se afla in pragul saraciei.
 
Perioada maxima de acordare a ajutoarelor este de doi ani.
 
Cerintele:
 
– Valorea ISEE a familiei sa nu depaseasca 6.000 de euro;
 
– Cel putin un membru din familie sa aiba rezidenta in Italia de minimum doi ani.
 
Desi cuantumul ajutorului va fi calculat la nivel de familie, banii vor putea fi incasati de fiecare membru in parte, astfel incat venitul lunar al fiecaruia sa totalizeze cel mult 600 de euro.
 
Exemplu
 
Pentru o familie formata din doi membri, in care unul are un venit lunar de 400 de euro, iar celalalt este somer, ajutorul va fi cuantificat astfel: primul membru va primi 200 de euro (400+200=600 euro lunar), iar cel ce nu lucreaza va primi 600 de euro.
 
Mai mult, banii pot fi primiti si pentru copiii aflati in intretinere.
 
Pana in prezent, doar doua regiuni din Italia au aprobat acordarea ajutoarelor: Friuli Venezia Giulia si Milano.
 
Daca in Friuli pachetul de masuri a fost aprobat pentru toata lumea, indiferent de cetatenie, la Milano consilierii au in vedere eliminarea imigrantilor din afara Uniunii Europene.
 

3 COMENTARII

  1. Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: crysy73@yahoo.com

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.