Home Internațional ITALIA – ATAC LA ROMANI: „Noua ne revin criminalii, lor firmele”

ITALIA – ATAC LA ROMANI: „Noua ne revin criminalii, lor firmele”

Doi jurnalisti italieni, Fausto Biloslavo si Giuseppe Marino, au declansat, din senin, un atac dur la adresa romanilor in cotidianul Il Giornale, care apartine familiei Berlusconi. Singurul politician roman care a reactionat imediat dupa aparitia editorialului a fost Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Desi niciun incident major nu s-a produs in aceste zile ca sa justifice iritarea celor doi italieni, acestia vin cu un material de presa agresiv, cu cifre privind infractionalitatea cu date privind indicatorii economici, intr-o invalmaseala care arata ca articolul nu a fost bine documentat, ci izvoraste dintr-o furie indreptata impotriva romanilor.

Materialul, in totalitate, este un atac fara precedent la adresa Romaniei. Comunitatea romaneasca din Italia este pusa intr-o lumina nefavorabila, romanii fiind descrisi ca o rasa de infractori si prostituate, iar Italia ca un „Eldorado al delicventei romanesti”.

Si fotografia cu care si-au ilustrat textul vine sa intareasca ideea ca au pornit cu rea intentie in realizarea materialului. Este fotografia unui tanar roman arestat in 2009, dar NEVINOVAT,  Alexandru Isztoica, arestat pe nedrept in cazul „violul de la Caffarella”.

In editorial, jurnalistii italieni aduc tot felul de cifre care vor sa dovedeasca faptul ca romanii au dezvoltat in Italia doar infractionalitatea, in timp ce firmele italiene din Romania ridica nivelul economiei romanesti.

Rezumat, ei sustin ca cele 35.000 de firme italiene din Romania dau de munca la 800.000 de romani si produc 10% din PIB-ul Romaniei, in timp ce in Italia, comunitatea romaneasca, estimata de Il Giornale la 1,3 milioane, se ocupa in principal cu infractiunile.

Datele reale ale schimburilor economice, statisticile oficiale privind exporturile si castigurile sau pierderile celor doua state sunt expuse in lumina analizelor infractiunilor romanilor. Nu se vorbeste nimic despre realele castiguri ale celor doua state, despre infractiunile italienilor in Romania sau despre procentul infim al romanilor din carcerele italiene (0,28%).

Mai trebuie spus ca proprietarul cotidianului, Silvio Berlusconi, este liderul unui partid important din coalitia de guvernare.

 

Il Giornale viseaza romani clandestini

Singurul politician roman care a reactionat imediat dupa aparitia editorialului din Il Giornale a fost deputata PSD, Cristina Dumitrache.

Parlamentarul roman a trimis un comunicat de presa in care condamna atacul dur al jurnalistilor de la cotidianul Il Giornale impotriva Romaniei. Mai ales ca cele doua tari fac parte dintr-o „familie” – Uniunea Europeana.

CITESTE comunicatul de presa integral trimis de deputata Cristina Dumitrache:

„In urma articolului aparut in presa italiana – Il Giornale, din data de 11 iulie 2013 sub semnatura lui Fausto Biloslavo si Giuseppe Marino,(http://www.ilgiornale.it/news/interni/folle-scambio-italia-romania-noi-i-criminali-loro-imprese-934829.html), prin care se mentioneaza faptul ca Romania are numai de castigat de pe urma relatiilor cu Italia, in timp ce Italia s-a ales doar cu „infractorii” romani, fiind asemanata chiar cu un „Eldorado al delicventei romanesti” in care „structuri mafiote straine opereaza pe teritoriile italienesti”, tin sa fac urmatoarele precizari:

– conform datelor statistice furnizate de Ambasada Italiei la Bucuresti, schimburile comerciale ale Romaniei si Italiei au atins un record de 12 miliarde de euro, cu o balanta favorabila Italiei, din care exporturile catre Romania au depasit 6 miliarde de euro, iar comunitatea de romani prezenta in peninsula contribuie cu 1% la PIL; „Il Giornale” generalizeaza cazul soferilor romani beti la volan: „grup etnic cu probleme de integrare”;

– valoarea investitiilor italiene in Romania se situeaza la un nivel de aproape 20% din valoarea totala a investitiilor straine in Romania, fiind pe locul 7 si bineinteles ca avantajul acestor investitii este reciproc pentru economia romaneasca dar si pentru oamenii de afaceri italieni;

– din cei aproximativ 1,3 milioane de romani care se afla in Italia, numarul celor care se regasesc in inchisorile italienesti, potrivit datelor din articol, ajunge la 3.661, ceea ce inseamna 0,28% din numarul romanilor care muncesc in aceasta tara;

– daca este sa mentionam infractiunile comise de diversi cetateni italieni in Romania, doar in decursul unui singur an, s-au inregistrat 150 de infractiuni;

– muncile prestate de cetatenii romani din Italia, considerante „munci degradante” pentru cetatenii italieni, dar suficient de respectabile pentru cetatenii romani, precum ingrijirea batranilor, bolnavilor, copiilor sau asigurarea curateniei casei, sunt munci care necesita devotament si incredere, persoana care presteaza acest serviciu devenind, de cele mai multe ori, parte integranta a familiei respective, mai mult chiar persoana careia familia italiana ii incredinteaza grija parintiilor si a casei.

In aceste conditii, pe buna dreptate, ma intreb care este de fapt scopul acestui nou atac, miza sa fie de natura politica, economica, pur electorala sau pur si simplu, demonstreaza incapacitatea autoritatilor italiene de a face fata unor noi provocari?

Astazi cand vorbim de o Europa unita, infractionalitatea nu are pasaport.”

 

1 COMMENT

  1. De ce mama dracului va mananca in cur italieni spurcati…noi romanii va tot slugarim de ani de zile si voi in loc sa fiti multumiti incercati sa bagati bete in roate…stati dracului cuminti in banca voastra cretini ce sunteti caci cu noi prostii va-ti facut treaba…asa ca stai zitto italiano di merda.vfc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version