Home Politica STATUL ROMAN da zeci de miliarde de lei vechi pentru recreerea romilor,...

STATUL ROMAN da zeci de miliarde de lei vechi pentru recreerea romilor, maghiarilor si a altor minoritati

Marius Pascan

Peste 80 de milioane de lei au obtinut de la bugetul statului 19 ONG ale minoritatilor nationale. Sunt bani pentru activitati culturale, religioase si de recreere, acordati intr-un an de criza.

Senatorul PDL Marius Pascan a fost cel care a adus in atentie acest lucru.

„Pentru acest an s-au alocat 83 de milioane de lei pentru diverse ONG-uri, organizatii reprezentand minoritatile. Este revoltator si ar trebui sa ne dea de gandit. Nu stim cum sunt justificate. De pilda, cei de la UDMR primesc vreo 18 milioane de lei, pentru ca sunt uniune, pe de o parte. De cealalta parte, ca partid. Acum, comparativ, daca-i luam ca partid, cu alocarile care se dau partidelor, imaginati-va de pilda ca PSD, cel mai mare partid din Romania la ora actuala, a primit 6,2 milioane de lei in acest an, adica de aproape trei ori mai putin decat UDMR”, a spus Marius Pascan.

Senatorul a mai aratat ca nimeni nu a putut sa precizeze public cum se cheltuiesc acesti bani.

UDMR, cea mai importanta organizatie apartinand minoritatilor nationale din Parlament, beneficiaza in acest an de peste 18 milioane de lei de la bugetul de stat.

Asociatia Partida Romilor „Pro-Europa” primeste 11,7 milioane de lei.

Senatorul a mai mentionat ca pentru romanii din Covasna si Harghita, care reprezinta o minoritate in zonele respective, statul nu mai este atat de generos.

„Intreb retoric de ce minoritatea romana din Harghita si Covasna nu beneficiaza, la fel, de sume, in aceeasi maniera? (…) De ce sa nu primeasca, pe acelasi sistem? Este o minoritate in Harghita si Covasna, nu are resurse, nu are fonduri pentru a desfasura manifestari publice, sa zicem, similare celor pe care, cu acesti bani, le pot organiza celelalte minoritati. Deci mi se pare absolut firesc ca si minoritatea romaneasca din Harghita si Covasna – nu ne ascundem dupa degete, este o minoritate – sa beneficieze de fonduri de sustinere din partea statului, dupa acelasi principiu, daca vorbim de principii”, a spus Marius Pascan.

Exit mobile version