Home Internațional Mobilizare a politistilor germani pentru doi hoti romani!

Mobilizare a politistilor germani pentru doi hoti romani!

Doi romani au fost in centrul unei mobilizari de forte, au fost cauza pentru care zeci de politisti, elicoptere si caini au pornit in urmarire in nord-estul Germaniei.

Mai exact, urmarirea spectaculoasa s-a facut in Wöbbelin, landul Mecklenburg-Pomerania Inferioara, o zona impadurita din nord-estul Germaniei.
 
Schweriner Volkszeitung  scrie ca initial, o patrula a politiei a vrut sa controleze o masina VW Polo pe B106, pe raza localitatii Wöbbelin, in jurul orei 9 dimineata. Motivul: politistii au vazut ca cei doi ocupanti ai masinii nu purtau centuri de siguranta.
 
Politia s-a apropiat din spate de masina respectiva, insa aceasta a accelerat la maxim. Dupa o scurta urmarire scurt, masina VW Polo s-a oprit pe un drum desfundat, iar ocupantii au fugit pe jos, in padure.
 
Mai intai a fost prins unul dintre fugari, de 29 de ani.
 
Purtatorul de cuvant al Poliției din Wöbbelin, Klaus Wiechmann, a declarat: “Imediat mai multe patrule au sosit la Wöbbelin. Circa 20 de ofiteri de politie, ajutati de un elicopter si trei caini, au pornit in urmarire”.
 
Intre timp s-a descoperit ca masina fusese furata cu o zi inainte dintr-un garaj din Plon (Schleswig-Holstein).
 
Zona impadurita de langa Wöbbelin a facut dificila cautarea celui de-al doilea suspect. Nu putea fi exclus faptul ca fugarul sa scape pe autostrada. Un automobilist a dat telefon la 110 si a anuntat ca a vazut un barbat pe jos langa autostrada A24. Politia a decis sa concentreze cautarea pe o portiune relativ mica de padure intre B 106 și A 14. Portiunea a fost inconjurata, in timp ce elicopterul politiei zbura deasupra acesteia.
 
In cele din urma, fugarul a fost gasit, ghemuit intr-un tufis. In varsa de 21 de ani, al doilea arestat nu a opus rezistenta.
 
In VW Polo, politistii au gasit scule pentru spargeri. Politia investigheaza daca cei doi barbati au comis si alte infractiuni.
 

Exit mobile version