Bugetul pe 2017, laudat de social-democrati si criticat de liberali

Proaspat adoptat de Parlament, bugetul pentru anul 2017 este unul ambitios dupa cum sustin cei din PSD, in timp ce opozitia il contesta pentru ca nu este sustenabil dar si pentru ca cei mai multi bani pleaca in acest an in judetul Teleorman si in zona Olteniei.

Judetele din Moldova sunt iarasi „uitate” de guvernanti iar acest lucru este criticat atat de parlamentarii liberali, cat si de o parte din conducerile administratiilor locale de pe plaiurile moldave.

„Cel mai mult ma deranjeaza ca parlamentarii PSD din Botosani au votat impotriva investitiilor din judetul nostru, in schimb au fost de acord ca cei mai multi bani sa se duca in judetul Teleorman. Toate drumurile nationale din judetul lui Liviu Dragnea au primit finantare pentru modernizare, in timp ce judetul Botosani nu a primit mai nimic. In campania electorala au promis ca drumul Botosani – Targu Frumos se va moderniza. In bugetul pe anul 2017 nu s-a alocat un leu. Chiar asta am cerut la un moment dat. Daca nu sunt bani pentru acest drum national, macar alocati un leu, nu mai mult, macar sa fim multumiti ca drumul Botosani – Targu Frumos va fi in strategia de investitii a Guvernului. Nici macar asta nu au vrut cei de la PSD”, a declarat deputatul liberal Cristian Achitei.

Parlamentarul liberal a mai precizat ca judetul Teleorman a primit un buget cat toate cele 6 judete din partea de nord a Moldovei.

La randul lor, cei din conducerea PSD Botosani spun ca bugetul pe 2017 este unul bun si ambitios, pentru ca aduce cateva mariri de salarii si pensii atat de mult asteptate de marea majoritatea cetatenilor.

„In ceea ce priveste bugetul pentru intretinerea si modernizarea drumurilor judetene pot sa spun ca este un pic mai mare fata de anii trecuti. Drumurile judetene sunt intr-o stare foarte proasta. Avem cateva lucrari prinse in partea de investitii. La partea de intretinere sper sa prindem suprafete mai mari de covor asfaltic. S-a constatat ca este mai sanatos covorul asfaltic decat plombarea. Prioritar va fi drumul la Cordareni, la Prajeni, unde vrem sa turnam doua tronsoane de aproape un kilometru. Vreau sa prindem si Dimacheniul pentru ca este singura comuna neracordata la drumul judetean, national sau de alta natura. Aici vreau sa pun covor asfaltic pe 1,7 kilometri. La fel si la Manoleasa pana la Zahoreni. De asemenea, vor mai fi turnate covoare asfaltice si pe tronsoanele de drum national din judet Dorohoi – Darabani si Botosani – Saveni. Asa cum am mai spus prioritatea mea pentru acest an sunt drumurile si apa”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Botosani, Costica Macaleti.

Legat de drumul european Botosani – Targu Frumos, Costica Macaleti recunoaste ca nu a fost prins niciun leu in bugetul pentru anul 2017 pentru aceasta investitie. Insa a precizat ca ar putea intra in licitatie in a doua parte a anului.

Senatorul PNL Costel Soptica si deputatul PNL Cristian Achitei au depus un amendament la proiectul de buget finantarea acestei investitii insa parlamentarii PSD au respins proiectul. Mai mult, senatorul Costel Soptica a precizat ca deputatul social democrat din Botosani, Marius Budai, membru in Comisia de Buget, a votat impotriva acestui proiect atat de important pentru judetul nostru.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.