BOTOSANI: Senatorul Doina Federovici cere bani pentru comuna Frumusica

doina federovici - senator psd

Ministerul Economiei a aprobat proiectul primariei Frumusica de a construi un parc de panouri solare. Insa, administratia locala nu are banii necesari pentru cofinantare.

In aprilie 2010, primaria comunei Frumusica a accesat proiectul „Valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi, construirea unei capacitati de producere a energiei electrice prin valorificarea resurselor solare” – proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, axa prioritara 4 din Programul Operational Sectorial „Cresterea competitivitatii Economice”.

Prin adresa nr. 271979/26.03.2013, Ministerul Economiei, organismul intermediar pentru Energie, a anuntat primaria Frumusica, ca i-a fost aprobat si propus pentru finantare proiectul sus mentionat. Pentru implementarea acestui proiect suma nerambursabila este de 11.575.965,80 lei iar contributia solicitantului este de 445.958,24 lei.

Deoarece proiectul a fost depus in aprilie 2010, iar instiintarea ca proiectul a fost aprobat pentru finantare a fost comunicata abia la sfirsitul lunii martie 2013, autoritatea locala nu are prevazuta in buget aceasta suma, deci nu poate suporta cofinantarea.

Primaria a solicitat sprijin si din partea Consiliului Judetean Botosani, reprezentantii acestei institutii au comunicat ca nu dispun sume cu astfel de destinatii in acest moment.

Pentru a nu se pierde proiectul de la Frumusica, senatorul PSD Doina Federovici a facut o interpelare catre Ministerul de Finante.

„Avand in vedere principiile care au stat la baza constituirii bugetului de stat, unul din cele mai importante fiind cofinantarea proiectelor europene, dar  si importanta proiectului pentru aceasta zona, va rog sa ne precizati in ce masura aceasta primarie si, de altfel, toate primariile care se afla in situatii similare vor beneficia la rectificarea bugetara de suport financiar din partea Guvernului, implicit a Ministerului de Finante. Un astfel de sprijin pentru o comunitate care a fost privata ani la rand de fonduri, inclusiv cele pentru remedierea infrastructurii rutiere, ar fi de un real folos pentru cele peste 5.500 de suflete care locuiesc in zona”, a spus senatorul Doina Federovici.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.