Home Politica CATALIN FLUTUR: Bugetul pe 2014 are una dintre cele mai mici alocari...

CATALIN FLUTUR: Bugetul pe 2014 are una dintre cele mai mici alocari pentru dezvoltare din ultimii ani

catalin flutur

Fostul primar Catalin Flutur critica modul in care s-a construit bugetul municipiului Botosani pe acest an.

Presedintele organizatiei judetene PDL, Catalin Flutur, a declarat ca bugetul municipiului pe 2014 are una dintre cele mai mici alocari pentru dezvoltare din ultimii ani. Iar 80% din sumele pentru dezvoltare sunt pentru proiectele aflate deja in derulare. In schimb, niciun ban nu este prevazut pentru proiecte noi.

Mai mult chiar, Catalin Flutur sustine ca sunt sume prevazute in buget care nu-si au rostul, iar altele sunt explicate foarte evaziv. Iar acest lucru demonstreaza ca acei bani sunt doar pentru grupul de interese, a mai spus presedintele PDL Botosani.

In acest sens, el da ca exemplu suma de 2,35 milioane de lei care nu este prinsa in nici o anexa, lucru imoral in opinia sa. Si mai mult, desi i s-a cerut primarului sa dea mai multe detalii despre aceste sume, nimeni nu a primit niciun raspuns.

„Aceasta suma a fost tinuta clar la secret si chiar daca s-au solicitat mai multe detalii nu ni s-a dat niciun raspuns in acest sens”, a explicat Catalin Flutur.

Fostul primar si-a exprimat mirarea fata de afirmatiile lui Ovidiu Portariuc privind relocarea unor sume pentru finantarile nerambursabile.

„I-a fost indicat clar capitolul de care sa ia bani, este acela care nu a fost explicat mai deloc, si sa dea la ONG, fundatii si asociatii. Mai mult, primarul s-a antepronuntat si cu privire la faptul ca din 900.000 de lei, 800.000 se duc la fotbal, ceea ce nu este permis. Sa spui ca dai 800.000 de lei pentru fotbal este o antepronuntare. Nu stii ce proiecte vor fi depuse”, a mai spus Catalin Flutur.

Bugetul municipiului Botosani pentru anul 2014 a fost criticat nu numai de reprezentantii opozitiei, ci si de fostul primar Florin Egner, el fiind nemultumit de modul in care s-a construit.

Exit mobile version